Свързани новини

20.12.2010 17:23

Тайни ченгета плъзват във футбола

Видян 2427 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До 6 години е наказанието за уговорени мачове и незаконни хазартни игри. Това предлага МВР в пакет от мерки за борба с черното тото, изпратени до шефа на спортната парламентарна комисия Огнян Стоичков. Той е получил предложения за промени в законодателството от всички заинтересувани страни. Стоичков ги изиска преди около месец, когато босът на УЕФА Мишел Платини информира за съмнителни срещи у нас. Предложенията обхващат и двата начина за печалба - манипулиране на мачове и организиране на нелегални залози. В момента и двете не са наказуеми по същество.


МВР предлага да се разреши използване на специални разузнавателни средства за разкриване на престъпните схеми.


„Това не означава само подслушване. Може да се внедряват агенти, да се организира контролирано залагане с цел залавяне на участниците по веригата", обясни Стоичков. Сходни предложения са пристигнали и от прокуратурата. Обвинителите искат над 5 години решетки, ако са замесени ръководствата на отборите и има влияние върху крайното класиране. От МВР и ВКП напомнили, че спортният закон дава определени правомощия на министър Свилен Нейков - да провежда арбитраж и да налага наказания за по-безобидните деяния - например лишаване на клубове от домакинства, изваждане от първенства и т.н.  


Въвеждане на надзор за всички финансови транзакции към офшорни зони е друга радикална мярка в идеите на МВР. „Честно казано обаче, не виждам как ще се реализира", призна Стоичков. От ведомството на Цветанов настояват още да е ясно откъде е капиталът на организаторите на хазартни игри.  


Драстичен скок на глобите за незаконни хазартни игри предлага едноименната комисия. Те може да стигнат до космическите 5 млн. лева. Сега са между 20 и 50 000. „Ако незаконният залог е например 2 млн. евро, а печалбата стига 10 милиона, това е нормална санкция", обясни Стоичков. Промените ще се обсъдят след празниците и вероятно ще са готови за гласуване преди юни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби