Лайънс подкрепи идеята, предложена от президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах миналата седмица, да се позволи на спортистите да се състезават въпреки нахлуването на Русия в Украйна.

Свързани новини

14.12.2022 15:22

Руските спортисти трябва да бъдат допуснати до Олимпийските игри в Париж: САЩ

Видян 2962 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Олимпийският и параолимпийският комитет на САЩ подкрепят идеята за участие на спортистите от Русия и Беларус на Летните олимпийски игри в Париж 2024 с неутрален статут. Това заяви ръководителят на комитета Сюзан Лайънс, цитирана от Wall Street Journal.


Лайънс подкрепи идеята, предложена от президентите на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах и на Франция Еманюел Макрон миналата седмица, да се позволи на спортистите да се състезават въпреки нахлуването на Русия в Украйна.


"Имаше много дискусии за това дали спортистите, които са родени в Русия и Беларус и имат паспорти от тези страни, трябва да имат възможност да се състезават като неутрални спортисти занапред", каза Лайънс. "Мисля, че има доста голямо желание това да се случи с течение на времето, защото нашата мисия е да обединим света в мир чрез спорта”, каза още тя.


В края на февруари МОК препоръча на спортните федерации да не допускат руски и беларуски спортисти да участват в международни състезания заради военните действия в Украйна. Повечето спортни федерации се съгласиха с препоръката, а някои от тях разрешиха участието на руски спортисти под неутрален флаг.


Според президента на Руския олимпийски комитет Станислав Поздняков, по време на срещата на Изпълкома на МОК на 9 декември участниците са били единодушни, че няма основания за по-нататъшно отстраняване на спортисти. Олимпийският съвет на Азия предложи да насърчи участието на спортисти от Русия и Беларус в състезания под егидата на организацията в своя регион.

Очаква се през март догодина руските и беларуски спортисти да получат разрешение да участват в международни състезания.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.