Бах говори по време на заседанието на Генералната асамблея на Асоциацията на Националните олимпийски комитети (АНОК), която се провежда в корейската столица Сеул

Свързани новини

20.10.2022 14:58

Препоръчваме санкциите срещу руските спортисти да останат в сила: Томас Бах

Видян 3097 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че ръководената от него организация не препоръчва допускането на руски и беларуски спортисти, но осъществяването на подобен ход е много труден за осъществяване поради ред фактори.


Бах говори по време на заседанието на Генералната асамблея на Асоциацията на Националните олимпийски комитети (АНОК), която се провежда в корейската столица Сеул. Организацията обединява 206 национални олимпийски комитета и е основана през 1979-а година в Пуерто Рико. Нейната цел е да подпомага работата на Международния олимпийски комитет (МОК), да управлява общите дейности на олимпийските комитети на страните, да им дава съвети, стратегия и посока на развитието им.


"Ние препоръчваме да не се разрешава на руски и беларуски спортисти да взимат участие в каквито и да било международни състезания. Трябваше да го направим. Разбира се, това се случи много трудно. Тези защитни мерки затрудняват спортния живот на спортисти и официални лица, които не носят отговорност за военните действия на страната си.


"По принцип смятам, че спортистите не е необходимо да стават жертви на политиките на своите правителства. Това прави ситуацията доста сложна за нас. Но категорично мога да заявя, че не е дошло времето да се вдигнат санкциите, каза Бах от трибуната на Асамблеята.


На 28-и февруари МОК препоръча на международните спортни федерации да не допуска руски спортисти в своите състезания заради войната на Русия срещу Украйна, а повечето от организациите се съгласиха единодушно, предаде БТА.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей