02.08.2022 15:08

Пред "Лудогорец" се откри златен шанс за Шампионската лига

Видян 7003 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Лудогорец" получи невероятен шанс да влезе в групите на Шампионската лига този сезон. Тегленият днес жребий в Нион (Швейцария) определи евентуалния съперник на разградчани в решаващия плейоф за място в груповата фаза. Това ще е победителя от двойката "Будьо/Глимт" (Нор) - "Жалгирис" (Лит).


Разбира се, за целта "Лудогорец" първо трябва да се справи с "Динамо" (Загреб) в III квалификационен кръг. Първият мач е тази вечер от 20:45 ч. в Разград и ще се предава по "Диема спорт 3". Реваншът в Хърватия е идния вторник (9 август).


Ако българският шампион успее да отстрани "Динамо", то първо ще гостува - в Норвегия или Литва на 16 или 17 август. Реваншът е седмица след това в Разград.


Отборът на "Будьо/Глимт" стана хит в Европа през миналия сезон, след като първо преодоля груповата фаза в Лига на конференцията. Там игра с "ЦСКА-София" като спечели с 2:0 в Норвегия и завърши 0:0 в България, а също така разгроми с 6:1 като домакин "Рома". След това "Будьо/Глимт" стигна дори до 1/4-финалите в турнира, но бе отстранен именно от "Рома", който по-късно спечели трофея.


"Лудогорец" е срещал вече "Жалгирис" - през сезон 2017/18 във II квалификационен кръг за Шампионската лига. Тогава българският тим продължи след победа с 4:1 като домакин и загуба с 1:2 в реванша.


И все пак победителят от тази двойка е определено по-преодолим съперник за "Лудогорец" пред останалите варианти - турският "Трабзонспор" или някой измежду "Карабах" (Азерб) - "Ференцварош" (Унг) и "Макаби" (Хайфа, Изр) - "Аполон" (Кип).


 


ОГЛЕДАЛЕН ЖРЕБИЙ ЗА ЛИГА ЕВРОПА


Ако "Лудогорец" не успее да се справи с "Динамо" (Загреб) и отпадне на третата пресявка за Шампионската лига, то ще добие право за участие на плейофите за групите във втория по сила турнир - Лига Европа. Там се оказа, че съперник ще е отборът, който отпадне от двойката "Будьо/Глимт" - "Жалгирис". В такъв случай "Лудогорец" трябва да е домакин в първия мач (18 август), а гостуването за реванша ще е на 25 август. Ако и тук не успее, българският шампион ще се класира директно за групите на третия по сила европейски турнир - Лига на конференцията.


 


ТРУДЕН ПЪТ ПРЕД "ЦСКА-СОФИЯ" И "ЛЕВСКИ"


Двата български отбора, които продължават участие в Лига на конференцията - "ЦСКА-София" и "Левски", също научиха евентуалните си съперници в плейофите за влизане в групите.


Ако "червените" успеят да се справят с ирландския "Сейнт Патрикс" в III квалификационен кръг, то ще се изправят срещу победителя от двойката "Брьондби" (Дан) - "Базел" (Швейц). През 2020 г. "ЦСКА-София" елиминира именно "Базел" и успя да влезе в групите на Лига Европа. Жребият не е никак лек, но все пак сред останалите съперници в урната бе и тимът на "Фиорентина".


При успех на "Левски" срещу малтийския "Хамрун Спартанс", то "сините" отиват на решителен плейоф срещу загубилия в двойката АЕК (Ларнака) - "Партизан" (Белград). Кипърският тим бе последният съперник за "Левски" при последното им участие в Европа преди този сезон. През август 2019 г. "сините" претърпяха две тежки загуби от АЕК - с 0:3 в Кипър и 0:4 в София. Сред останалите потенциални противници на "Левски" бе и германският "Кьолн".


Плейофите за групите на Лигата на конференциите са на 18 и 25 август. Ако двата ни представителя достигнат до тази фаза, то и "Левски", и "ЦСКА-София" ще са домакини в първия мач.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв