Само едно условие е поставил пред Българския футболен съюз (БФС) новият селекционер на мъжкия тим - Ясен Петров. Той е поискал заплатата му да бъде с 1000 лв. по-висока.


Това заяви специалистът в първото си телевизионно интервю след назначението си. Петров гостува в студиото на "Тази сутрин", след като на 14 януари от централата обявиха, че именно той ще замени на важния пост Георги Дерменджиев.


"Стресът е част от професията. Аз обичам този адреналин, който много ми липсваше в последната година и нещо. Изключително щастлив съм, че попадам на такъв висок адреналин. Наясно съм с какво се захващам. Всичко зависи от резултатите. Когато има резултати, нещата вървят добре. Когато няма - ясно е, че ще застана отпред и ще поема отговорност. Поставих едно условие - с 1000 лв. да е по-голяма заплата. Нито едно друго условие. Всеки иска да има резултати и добро представяне. И аз искам, с мъжете, които извикахме... надявам се да са мъже, по някакъв начин да зарадваме хората, които живеят в тази страна. Те трябва да имат самочувствие, да покажат манталитет. Ще се опитаме да създадем едно настроение, да има дисциплина, трябва да е ясно какво трябва да се свърши. Ясно е, че няма много време. За 6 дни трябва да изиграем 3 квалификации, които са много сериозни", заяви Петров.


На "лъвовете" предстои участие в квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 г. България пропусна последните 5 издания на шампионата, а сега е в група с Италия, Швейцария, Литва и Северна Ирландия. Първите мачове от квалификациите са през март 2021 г.


Петров вече е започнал да работи по селекцията, като наблюдава подготовката на родните тимове за пролетния дял от шампионата. Той разкри, че скоро ще замине и за Италия, където в Серия "А" играят Валентин Антов и Андрей Гълъбинов.


"Ще ни се наложи много да пътуваме в чужбина, да пътуваме в България, да гледаме как се представят отборите. За всеки един, който ни "бърка в окото", е отворена вратата за националния отбор. Надявам се да бъдем затруднени в избора. В Турция наблюдавахме доста отбори. В повечето отбори играят български футболисти. В "Лудогорец", въпреки чужденците, има българи, които се представят на високо ниво. Контролите нямат нищо общо с официалните мачове, но сме наясно със състоянието на повечето от футболистите, на които можем да разчитаме. Правим планове да пътуваме до Италия. Там има български играчи. Предполагам, че ще се срещнем и ще разговаряме. Много силно първенство е италианското и с удоволствие, когато са в добро състояние, ще разчитаме на тях. Аз съм българин и си обичам страната, и си харесвам българските футболисти. Аз искам да видим израстването на българските футболисти, да обикаляме, да видим, че някой шава.", заяви той.