Второто полувреме бе много оспорвано, но състезателите на Олимпиакос имаха леко предимство, водеше с 55:45 след трета част и удържа водачеството си до края на двубоя.

Свързани новини

08.03.2023 11:03

Олимпиакос и Везенков спряха серията на Барселона

Видян 3604 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българинът Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос надделяха над испанския Барселона със 77:70 (11:20, 18:7, 21:18, 27:25) като домакини в Гърция в среща от 27-ия кръг на баскетболната Евролига за мъже, предаде БНР.

Така Олимпиакос се върна на победния път след поражението от Армани Олимпия (Милано) в миналия кръг и се върна на първото място във временното класиране с 19 успеха и 8 поражения. Гръцкият гранд сложи край на победната серия от пет мача на каталунците, които допуснаха девета загуба от 27 изиграни двубоя и заемат втора позиция в Евролигата преди изиграването на всички срещи от кръга.

Александър Везенков бе титуляр и допринесе за победата с 13 точки, 7 борби и 1 открадната топка за 24 минути на терена. Преди мача националът получи наградата си за Най-полезен състезател в турнира за месец февруари.

Гостите започнаха по-добре мача и поведоха с 20:11 след първите 10 минути. Баскетболистите на Барселона дръпнаха с 22:11 преди Олимпиакос реализира 12 безответни точки и да обърне резултата до 23:22 в своя полза в средата на частта. Домакините имаха аванс от 2 точки на почивката при 29:27.

Второто полувреме бе много оспорвано, но състезателите на Олимпиакос имаха леко предимство, водеше с 55:45 след трета част и удържа водачеството си до края на двубоя.

Шакил МакКисик бе най-резултатен за домакините с 16 точки и 4 асистенции, а Янулис Ларендзакис добави 14 точки и 5 борби.

За Барселона Никола Миротич се отличи с 19 точки и 7 борби, а Николас Лапровитола отбеляза 15 точки, 3 борби и 8 асистенции.

Само след два дни в следващия кръг от Евролигата на 9 март Олимпиакос посреща германския Байерн Мюнхен, а на 12 март за тима предстои домакинство на Промитеас в гръцкия шампионат.
През юли Резервната банка на Индия (РБИ) публикува подробни насоки за международните търговски транзакции в индийска рупия, тъй като Ню Делхи се стреми да насърчи използването на националната валута за разплащания с други държави след налагането на антируски санкции.

SRVA позволяват на притежателите да инвестират излишъка от баланса в индийски държавни ценни книжа. Международните търговски разплащания, при които се използва индийската рупия, са допълнителен механизъм към съществуващата система, при която се използват свободно конвертируеми валути. За разлика от други сметки в рупии, SRVA изискват официално одобрение преди откриването им.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.