13.08.2022 19:08

Най-важният рекорд в плуването счупен от 17-г. румънец

Видян 10176 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

17-годишният румънец Давид Поповичи счупи най-престижния световен рекорд в плуването - на 100 м свободен стил, като постигна 46,86 сек. на европейското първенство в Рим. Така подобри 13-годишното постижение на бразилеца Сезар Сиело Фильо, поставено обаче с високотехнологичен костюм. Което прави удара му още по-ценен, съпоставим с рекорда на същата дистанция, но в леката атлетика на Юсеин Болт. Супер звездата на Поповичи изгря на световното първенство преди 2 месеца, когато стана първият плувец, победил на 100 и на 200 м от 46 години насам. Той се представи толкова смайващо, че дълго утвърдилият се фаворит в дисциплините Келъб Дресел пожела да не участва на полуфиналите и финалите, като се направи на болен. Другата суперзвезда на плуването - Кристоф Милак, кралят на бътерфлая, остана втори и със сребро от еврошампионата на близо секунда след Поповичи.Унгарецът се е устремил да се наложи и в кроула.



Той спечели своя полуфинал в коронния си стил - бътерфлая,  5-6 минути след среброто в свободния стил, където даде всичко от себе си. На втория старт българинът  Йосиф Миладинов не успя да се класира за финалите в коронната си дисциплина - 100 м бътерфлай, остана 12-и, след като беше сред най-добрите 8 на 200 м. "Едва гледам, дадох всичко от себе си. Не съм доволен, но не съм и разочарован. Нямах повече сила и издържливост. Толкова мога в момента", коментира плувец номер 1 на републиката пред БНТ. Олимпийският ни финалист в дисциплината обясни, че цялата му енергия е насочена към топформа след 2 г. за игрите в Париж.



Другата бг надежда Любомир Епитропов се класира 4-и в своя полуфинал на 200 м бруст със силен завършек на плуването си, като мина място напред. Студентът от университета в Тенеси, САЩ, който му отправи специално поздравление за представянето му на европейското първенство, отпадна от финала и остана първа резерва. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Заплата

Одобриха заплата за издръжка: КНСБ

Международната организация на труда ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Първата половина на деня използвайте за почистване


Първата половина на деня използвайте за почистване и