Свързани новини

25.01.2022 10:00

Надал излезе от критична ситуация и стигна полуфиналите в Мелбърн

Видян 1073 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Рафаел Надал продължава да мечтае за рекордна 21-а титла от Големия шлем, след като се класира за полуфиналите на Australian Open. Испанецът надви Денис Шаповалов в оспорван петсетов мач - 6:3, 6:4, 4:6. 3:6, 6:3. Двамата прекараха на корта четири часа и осем минути.




Полуфиналът е 36-и за Надал в турнирите от Големия шлем и седми такъв в Мелбърн.




Шестият в схемата испанец започна силно и спечели първите два сета без напрежение, но постепенно видимо се умори и отстъпи инициативата на Шаповалов, който спечели третия и четвъртия сет, и започна да мечтае за паметен обрат срещу бившия номер 1 в света.




В четвъртия сет Надал получи лекарска помощ заради проблеми със стомаха. Медиците дадоха таблетки на испанеца и той успя да превъзмогне неразположението и да демонстрира огромната си класа в решителния пети сет.




Шаповалов имаше брейкпойнт още в първия гейм на петия сет, но Рафа го отрази и спечели, след което направи пробив, взе подаването си и поведе с 3:0. До края испанецът рутинно довърши сета с 6:3 и продължава на полуфиналите, където ще се изправи срещу Матео Беретини, който победи Гаел Монфис с 3:2 сета – 6:4 , 6:4, 3:6, 3:6, 6:2




"Много тежък ден, горещо време, не съм тренирал за такива условия. Започнах добре, но знаех, че ще бъде трудно срещу един от най-талантливите играчи. Той има великолепен сервис, а освен това е много по-млад и има повече сили от мен. Постепенно започнах да усещам умората. Имах и стомашно неразположение в четвъртия сет, не беше контузия, бях прегледан, но не е нещо сериозно. Дадоха ми таблетки и те подействаха. Щастлив съм, че достигнах до полуфиналите", коментира Надал.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог