Свързани новини

24.01.2022 10:01

Надал не остави шансове на Манарино за 14-и четвъртфинал в Мелбърн

Видян 810 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Носителят на 20 титли от Големия шлем Рафаел Надал се класира на четвъртфиналите на Australian Open след рядко срещана близо 30-минутна битка в тайбрека в първия сет срещу Адриан Манарино - 7:6(14) и доста по-безпроблемни следващи две части 6:2, 6:2.

Шампионът в Мелбърн от 2009-а спаси цели четири сетбола в половинчасовата одисея срещу опасния френски боец, при единия от които трябваше да прави форхенд-уинър по правата от дъното на корта.


Именно този необичаен дуел в "дългия гейм" се оказа решителен за изхода от двубоя, като Манарино нямаше физически сили да издържи в следващите два сета и поиска помощ от физиотерапевт във втория (заради и контузия в слабините).

Французинът изглеждаше много агресивен, докато беше в кондиция, като наниза 19 уинъра в първия сет срещу 17 на Надал и можеше да опонира от основната линия срещу великия си съперник.


За негово съжаление обаче той не възнагради големите си усилия в 81-минутния първи сет с успех и следващите две части продължиха по-кратко от първата.

Надал за 14-и път в кариерата си е на четвъртфиналите в Мелбърн (изравнява постижението на Рой Емерсън), като е загубил само един сет до момента и със сигурност е много облекчен, че преодоля Манарино с чиста победа.


Той вече гледа към следващото си голямо препятствие в турнира в лицето на намиращия се в топ форма от началото на годината Денис Шаповалов, който донякъде изненадващо елиминира един от фаворитите за титлата Александър Зверев с 6:3, 7:6(5), 6:3.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към