Бензема отдаде почит на Зидан, когото нарече "по-голям брат".

Свързани новини

18.10.2022 10:13

Мечтаех за Златната топка от дете: Бензема

Видян 2602 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нападателят на Реал (Мадрид) Карим Бензема е петият французин, който печели "Златната топка" след Раймон Копа, Мишел Платини, Жан-Пиер Папен и Зинедин Зидан. Снощи той изпревари Садио Мане (Сенегал и Байерн) и Кевин де Бройне (Белгия и Манчестър Сити) в топ 3 на анкетата, предаде БНР.

След като получи наградата си от ръцете на своя френски ментор и предшественик в списъка на лауреатите Зинедин Зидан, нападателят на Реал (Мадрид) заяви: "Да видя този приз пред мене, ме кара да се чувствам наистина много горд. Това беше моята детска мечта и цялата работа, която върших в кариерата си, беше посветена на тази мечта! Никога не съм се предавал!

"Винаги съм мислил, че всичко е възможно. И дори когато не бях в отбора на Франция, не спирах да работя здраво. Наистина се гордея с пътуването си от първия ден във футбола до днешния момент. Имахме трудни моменти, за да стигна до тук, когато стоя пред вас. Но съм щастлив от работата, която съм свършил и ще продължа да се боря", заяви Бензема.

"Ако трябва да се върне в младежките си години, мога да кажа имах два модела за подражение – Зизу (Зинедин Зидан) и Феномена (Роналдо). Но трудните моменти те укрепват не само психически, а и ти дават много мъдрост за следващи препятствия. Не бих казал, че желанието за реванш ме е водило напред. По-скоро смелост и амбиция са важните неща. Проблемите в миналото не ми носят угризения, макар да ги пазя и да ги нося в себе си. Това, което се случи, се случи, но най-важното е днес.

"Зидан непрекъснато ми повтаряше да запазя тази радост от футбола, че един ден мога да спечеля този трофей. Наистина се гордея с кариерата си", подчерта 34-годишният победител. "Зизу е голям брат, той беше мой треньор, това направи нещо с мене, за да получа трофея от ръцете на "най-добрия френски играч на всички времена за мен", каза победителят пред Франс прес.


 Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей