Мачът на Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар за "регулярната" световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) ще се проведе в столицата на Саудитска Арабия Рияд, съобщи bTV.

Свързани новини

19.01.2024 16:45

Мачът на Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар ще бъде в Саудитска Арабия

Видян 2022 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мачът на Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар за регулярната световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) ще се проведе в столицата на Саудитска Арабия Рияд, съобщи bTV.

Двубоят все още не е потвърден официално, но се очаква да се проведе в края на март или началото на април.

Миналата седмица един от най-реномираните боксови журналисти в света - Дан Рафаел, съобщи, че Пулев и Чар са близо до мач, като се очаква двубоят да е в София.

Обикновената или регулярна световна титла е част от практиката на WBA да има по повече от един шампион в категория. Водещата титла е на супер шампион, какъвто в тежка категория в момента е Александър Усик. Украинецът държи и поясите на Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF), а на 17 февруари ще срещне шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри в обединителен мач за всички титли.

Чар спечели регулярната титла през 2017, но след това поясът му беше отнет заради липса на активност. Последният носител на регулярната титла беше Даниел Дюбоа. От Световната боксова асоциация бяха решили да анулират пояса след загубата на Дюбоа от Усик през август, но Чар спечели съдебно дело и беше възстановен като шампион.

Сириецът с германски паспорт има 34 победи (20 с нокаут) и 4 загуби, като последнят му мач е победа с технически нокаут срещу Нури Сефери през декември 2022.

Пулев e с 30 победи (14 с нокаут) и три загуби. Той се завърна на ринга с успех по точки срещу Анджей Вавжик през декември в Калифорния.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец