С днешния успех разградчани събират 85 точки и крайният резултат на "вечното дерби" между Левски и ЦСКА-София вече нямаше значение, тъй като авансът им стана непреодолим. С успеха си Лудогорец си гарантира участие в квалификациите на Шампионската лига. По същото време ЦСКА София победи Левски с 2:0 с голове на Тобиас Хайнц и Дюкенс Назон след по-добро представяне през цялото време. С успеха си "червените" събират 84 точки и остават 2-и.

Свързани новини

08.06.2023 09:45

Лудогорец спечели трудно 12-ата си титла

Видян 2849 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лудогорец спечели 12-а поредна титла на България. Орлите продължиха хегемонията си в родния шампионат, след като в последния кръг на сезон 2022/23 победиха с 1:0 като гост Черно море.


Единственото попадение отбеляза Матиас Тисера в началото на втората част. Разградчани имаха инициативата в по-голяма част от срещата и въпреки голямото напрежение от задължителната победа, успяха да стигнат до безценните три точки на Тича. Лудогорец се поздравява с дубъл този сезон, след като преди десетина дни спечелиха и Купата на България след триумф над ЦСКА 1948.


В крайното класиране Лудогорец е с 85 т., а ЦСКА-София с 84.


Шампионското отличие е трето за треньора Ивайло Петев начело на Лудогорец. Той донесе първите титли през 2012 и 2013 г. Специалистът пое шампионите преди три месеца, когато бяха с четири точки зад ЦСКА-София, но ги изведе до титлата.
Една от звездите на Лудогорец Кирил Десподов направи изключително любопитен коментар след спечелената титла на България. Нападателят обяви, че иска да напусне разградчани и е заявил своето желание на ръководството, съобщи Спортал.


Също така Десподов допълни, че не съжалява, че цяла България го мрази и това трябва да е ясно на всички.


„Няма да говоря дали имам или нямам оферти. Просто казвам, че съм си заявил моето желание пред директорите в клуба, те знаят какво е то. Нормално е да искам да изляза в Европа. С оглед статистиката, която направих този сезон, това е най-добрият ми сезон, откакто играя футбол. Заслужавам да изляза отново в Европа и се надявам да уважат това, което искам. Не съжалявам, че цяла България ме мрази. Гледам си моята игра, моята кариера”, каза Десподов.










 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните