Свързани новини

29.06.2011 17:57

Кралска чест за Пиронкова

Видян 2411 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите любимци на английската нация – принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън, изпратиха на крака първата дама на българския тенис Цветана Пиронкова при отпадането й от Уимбълдън. Внукът на кралица Елизабет II и половинката му, които са херцог и херцогиня на Кеймбридж, изгледаха загубата на 23-годишната пловдивчанка от чешкия мутант Петра Квитова (3:6, 7:6, 2:6) на 1/4-финала на корт №1 на Ол Инглънд Клъб. Уилям и Кейт бурно аплодираха Цвети от ложата си, без изобщо да се притесняват, че по-голяма част от публиката вика за 8-ата света и оръдейните й, почти мъжки, удари. Знаменитата двойка подкрепяше нашето момиче и при победата й в понеделник срещу чудовищната Винъс Уилямс (6:2, 6:3).


Мачът на Цвети, която миналата година стигна 1/2-финала на Уимбълдън, срещу Квитова започна с почти 4-часово закъснение заради обичайния лондонски дъжд. В първия сет 21-годишната левичарка от Биловец спечели без проблеми с 6:2, крачейки и блъскайки по свещената трева като танк. Във втория обаче Пиронкова изтръгна и последните сили от себе си, за да се пребори за спечелването му. Тя проби Квитова за 3:2, а след това дръпна и с 4:2. Чехкинята обаче обърна резултата до 5:4 в своя полза. Двете си взеха сервис подаванията и след 75 мин игра на таблото светна 6:6. В тайбрека положението изглеждаше отчайващо за Цвети, която губеше с 1:4. Тя все пак успя да излезе от ситуацията и в крайна сметка взе сета със 7:5. В последната част Квитова проби два пъти и след 6:2 се класира за 1/2-финала.


Предната вечер Цвети отпадна на двойки с партньорката си Шанел Шийпърс (РЮА) след 3:6, 1:6 срещу италианките Ерани и Винчи.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей