01/03

Свързани новини

02.07.2010 10:07

Пиронкова: Не издържах на агресивното темпо на Звонарьова

Видян 1991 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова, която отпадна на полуфиналите на "Уимбълдън" от рускинята Вера Звонарьова заяви, че не е успяла да издържи на агресивното темпо на противничката си.


Пиронкова започна много вдъхновено срещата си срещу 21-вата поставена и успя да спечели първия сет с 6-3 гейма. След това рускинята започна да играе много агресивно и със силни удари успя да спечели следващите два сета, съответно с 6-3 и 6-2, с което стигна и до пълния успех в мача. "Раздадох се във всяка точка и всеки гейм, но тя играеше много агресивно. Притискаше през цялото време и просто не успях да издържа", заяви Пиронкова след срещата. "Достигането до полуфиналите на "Уимбълдън" си остава като мечта за мен. Разбира се, исках да отида на финала. Тази година не се получи, но пък натрупах много опит", добави 22-годишната българка.


Рускинята Вера Звонарьова, която отстрани най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова в полуфиналите на "Уимбълдън", заяви, че победата й никак не е била лесна и българката е била наистина много труден противник. "Много съм развълнувана! В момента все още не мога да осъзная какво става", заяви 25-годишната рускиня в интервю веднага след мача с българката. "Беше ми много тежко, Пиронкова бе труден противник и аз съм щастлива от начина, по който успях да обърна мача. Една от мечтите ми бе да достигна до финала", добави Звонарьова.


 Във финала, Звонарьова, която бе поставена под номер 21 в схемата в Лондон, ще спори с победителката от другия полуфинал между Серена Уилямс. Американската тенисистка победи чехкинята Петра Квитова със 7-6, 6-2. първия сет и двете тенисистки си размениха по един пробив, което наложи да се изиграе тайбрек, в който по-съобразителна бе поставената под номер 1 в основната схема американка. В следващия сет за защитаващата титлата си при жените Уилямс бе далеч по-лесно и след два пробива тя успя да спечели с 6-2, с което достигна и до победата в мача за 92 минути.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец