Милов е сребърен медалист от Мондиал 2018, втори на Евро 2019, а тази година стана европейски шампион.

Свързани новини

11.09.2022 20:22

Кирил Милов за злато на Световното по борба (Видео)

Видян 4715 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броени дни, след като изгуби баща си от рак, Кирил Милов се класира убедително за финала на Световното първенство по борба в Белград. В категория до 97 килограма на класическия стил, европейският шампион от 2022 година постигна три последователни победи на тепиха. На старта сломи индиеца Депаншу Депаншу с 9:1 точки, а на четвъртфиналите преодоля грузинеца с италиански паспорт Николаз Какелашвили с 2:0 точки. В полуфиналите тушира азера Ариф Нифтулаев.


За световната титла Милов спори с най-титулувания борец в категорията Артур Алексанян от Армения, който е олимпийски, трикратен световен и петкратен европейски шампион.


Милов е сребърен медалист от Мондиал 2018, втори на Евро 2019, а тази година стана европейски шампион. С Алексанян имаха една среща преди мача за златото с победа за могъщия арменец.


„Четири дни преди световното първенство баща ми загуби битката с рака, усещах през цялото време неговото присъствие. Цялата зала е пълна с българи, с мои приятели, треньорите и годеницата ми са на трибуните. Искам да покажа, че българите можем много. Събрах се и дадох всичко от себе си, за да победя“, започна 25-годишният борец.



„Чувствам се много добре. Човек трябва да знае къде е и да не излиза от тази зона. Не трябва да мислиш че си слаб или че си извънземен. Дошъл съм за титлата. Ще дам сърце и душа на тепиха пък ще видим какво ще се случи“, каза още Милов пред БНТ.



Междувременно младият ни талант Едмонд Назарян се класира на полуфинал на Световното първенство по борба в Сърбия в категория до 60 кг. в класическия стил, докато шампионката Биляна Дудова не успя да преодолее осминафиналите в новата си категория при дамите.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец