Коментарът на шампионата по борба ще бъде поверен на Свобода Маданска, а гост-коментатори ще бъдат бившата състезателка на националния отбор Елина Васева, бившият помощник-треньор на националния отбор по борба класически стил Бисер Георгиев и доц. Рашо Макавеев, който е ръководител катедра „Борба и джудо” в НСА „Васил Левски”.

Свързани новини

09.09.2022 11:29

Световно първенство по борба само по БНТ 3

Видян 2305 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Обществената телевизия ще излъчи най-интересните схватки от шампионата по борба от 11 – 18 септември от 19:00 ч.


От 11 до 18 септември Българската национална телевизия ще предложи на своите зрители най-зрелищните схватки от световното първенство по борба в Белград, Сърбия. Всяка вечер от 19:00 ч. в ефира на БНТ 3 ще бъдат показвани финалните битки от шампионата, който ще се проведе в 18-хилядната „Щарк Арена”.



    Коментарът на шампионата по борба ще бъде поверен на Свобода Маданска, а гост-коментатори ще бъдат бившата състезателка на националния отбор Елина Васева, бившият помощник-треньор на националния отбор по борба класически стил Бисер Георгиев и доц. Рашо Макавеев, който е ръководител катедра „Борба и джудо” в НСА „Васил Левски”.
    „Спортно лято с БНТ 3“ продължава като ще предложи на своите зрители и първите реакции на българските борци, които ще бъдат представяни от репортера Радостин Любомиров и оператора Димитър Славов.



    Нашите състезтатели заминават за Белград с желанието да продължат доброто си представяне през 2022 г. През пролетта на европейското първенство в Будапеща, борците ни спечелиха общо 10 медала и наредиха България на четвърто място в общото класиране по отличия.



    Погледите са насочени към Биляна Дудова, която ще опита отново да спечели световната титла, но в олимпийската категория до 62 кг. Дудова, която тримуфира преди година в Осло при 59-килограмовите, има зад гърба си сребро от шампионата на планетата през 2018 г. и четири европейски титли. Женският ни отбор, отново иска да се докаже като един от най-добрите в света, а към медалите в Белград протягат ръце Евелина Николова, Мими Христова и Миглена Селишка.



    Класиците са в пълен състав, а най-големи надежди се възлагат на европейският шампион от тази година Кирил Милов, изключителния талант Едмонд Назарян, който вече натрупа сериозен опит при мъжете с титла и сребро от първенствата на Стария континент през 2020 и 2022 г. Очакванията за добро представяне са насочени и към Айк Мнацаканян. В свободния стил се разчита най-вече на лидера на тима Георги Вангелов.



    Българската национална телевизия ще покаже всичко най-интересно от световното първенство по борба, както в преките си предавания, така и в новинарските си емисии.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец