Руската фигуристка Камила Валиева, която е наказана за четири години за нарушаване на антидопинговите правила, твърди, че положителната ѝ проба е причинена от ягодов десерт.

Свързани новини

08.02.2024 10:15

Камила Валиева твърди, че допинг пробата ѝ е заради ягодов десерт

Видян 102971 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руската фигуристка Камила Валиева, която е наказана за четири години за нарушаване на антидопинговите правила, твърди, че положителната ѝ проба е причинена от ягодов десерт.

По време на олимпийските игри в Пекин през 2022 г. 15-годишната тогава Валиева стана ясно, че е дала положителна допинг проба още през декември 2021 за триметазидин, лекарство за сърдечни заболявания, което обаче е в списъка със забранени вещества, тъй като може да подобрява издръжливостта.

Обясненията, които състезателката по фигурно пързаляне е дала са, че десертът е бил приготвен от дядото на Валиева, на същата дъска за рязане, която той използвал, за да разбива хапчетата си.

Малко, след като стана ясно за положителната проба на Валиева, датираща от края на 2021 г., екипът на рускинята заяви, че тя е изпила случайно лекарство за сърце на дядо си.

Екипът на Валиева се обърна към Спортния арбитражен съд в Лозана, който установи, че обяснението на рускинята "не е потвърдено от никакви конкретни доказателства".

В Пекин Валиева стана първата жена, която направи четворен скок на олимпийско състезание. Ден по-късно обаче беше съобщено, че тя е дала проба с триметазидин по време на руското първенство през декември 2021 г.

Международният олимпийски комитет (МОК) позволи на Валиева да участва и в индивидуалното състезание при жените въпреки положителната проба, но заяви, че медалите в отборното състезание няма да се присъждат, докато случаят не бъде решен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни