Свързани новини

15.11.2021 15:33

Историческо постижение за България

Видян 929 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българските кикбоксьори спечелиха 23 европейски титли и общо 61 медала на завършилия шампионат на стария континент за кадети в Будва, Черна гора.


Националите ни завършиха на престижното второ място в отборното класиране с актив от 23 златни, 13 сребърни и 25 бронзови отличия, като преди тях са само състезателите на Руската федерация с 68 златни, 52 сребърни и 31 бронзови медали. Трети отборно след България станаха унгарските кикбоксьори с 14 златни, 12 сребърни и 34 бронза.


Освен 23-те европейски титли страната ни спечели и два индивидуални приза на европейското първенство по кикбокс към организацията WAKO.


Двукратната европейска шампионка и носителка на сребърен медал от надпреварата в Будва Александра Георгиева, кат. до 55 кг. получи награда за Най-добър атлет при момичетата на татами.


Георги Георгиев бе отличен за Най-добър рефер на ринг.


България изпревари всички в класирането в леките стилове на татами, където момичетата ни в стил пойнт файтинг, възраст 13-15 години, спечелиха отборната купа на WAKO.


Националите ни се завръщат и с бронзовите отличия отборно при момчетата, възраст 16-18 години, стил пойнт файтинг.


Тотален триумф при момичетата постигна 15 годишнната Калина Бояджиева, която спечели три европейски титли в един ден в три различни стила на татами.


Двукратни европейски шампиони в два различни стила станаха Александра Георгиева, Ивана Иванова, Христина Андонова и Златослав Иванов.


Ето какво заяви след грандиозния успех председателят на БККМТ - Галин Димов :  


"Успехът ни е феноменален. Такъв резултат никога не сме постигали в близо 30 годишната история на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Вярвам, че сред медалистите от това европейско за кадети ще излъчим и олимпийски шампиони. Благодаря на целия екип и на личните треньори за перфектно свършената работа. Сътворихме история на това първенство".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей