Интер победи Милан

Свързани новини

11.05.2023 15:43

Интер победи Милан и се доближи до финала в Истанбул

Видян 3618 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Интер направи важна крачка към класиране за финала в Шампионската лига, след като победи с 2:0 градския си съперник Милан в първи полуфинален мач. Тимът, воден от Симоне Индзаги реши двубоя с две попадения за три минути. Един Джеко откри в осмата, а в 11-ата се разписа Хенрих Мхитарян.

Победата е трета за Интер в дербито на Милано от началото на 2023 г. Участие на финал би било първо за Интер от 2010 г., когато тимът успя да спечели Шампионската лига. Милан, който има седем европейски купи, не е играл на финал от 2007 г., когато спечели.


Двубоят започна по отличен начин за Интер, който беше по-агресивен в първите минути. Нерадзурите се възползваха и от груби грешки в защитата на Милан. Джеко откри след асистенция на Чалханоглу, а три минути след това и Мхитарян се разписа. Пред вратата на Милан имаше редица положения, като символичните гости удариха и греда. Няколко пъти се наложи вратарят Майк Менян също да се намесва.


След почивката Милан взе инициативата, а Интер разчиташе на контраатаки. Росонерите имаха своите шансове - Сандро Тонали удари греда, а няколко пъти опасни атаки завършиха с неточни удари или разминавания.
„Много съм доволен. Първото полувреме беше брилянтно изиграно от нас. Можехме да вкараме и повече от два гола. Вече натрупахме опит в елиминациите и сме наясно, че това беше само половината от работата. В реванша ще имаме подкрепата на феновете ни и трябва да направим още едно усилие, за да сбъднем мечтата си”, каза треньорът на Интер Симоне Индзаги след мача.

Реваншът между двата отбора е на 16 май.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец