Независимо от ранното отпадане на Димитров на Уимбълдън, той ще се завърне в топ 20 и ще заеме 19-а позиция след края на турнира, заради решението на организаторите да не присъждат ранкинг точки.

Свързани новини

28.06.2022 15:52

Григор Димитров напусна Уимбълдън след контузия, Томова се класира за втория кръг

Видян 2308 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Григор Димитров отпадна от Уимбълдън след отказване в първия кръг срещу Стив Джонсън, причинено от контузия. Българинът напусна корта 61 минути след началото на срещата.


 


Във втората част Димитров получи контузия в бедрото, която затрудни неговото движение. Положението му не се подобри след медицински таймаут и намеса на физиотерапевт.


 


Бившият №3 в света отпада в първия кръг на Уимбълдън за четвърти път в кариерата си след 2009, 2018 и 2019 г.
Срещата беше осма между Димитров и Джонсън, като българинът остава с пет победи срещу американския си опонент.
В първият сет Димитров беше много убедителен, като достигна до точки за пробив в два от първите три сервис гейма на Джонсън. Българинът успя да вземе подаването на съперника си в седмия гейм, след което затвърди пробива и бързо затвори сета с 6:4. Димитров реализира седем аса и спечели почти 90% от разиграните точки на първия си сервис. В същото време той не даде нито точка за пробив на Джонсън.


 


Контузията на Димитров дойде във втората част, при изпълнение на сервис. Въпреки опитите му да продължи, движението му беше затруднено, а българинът не можеше да бие начален удар с повече от 140 км/ч.
През 2021 г. Димитров отново имаше редица проблеми с контузии, които се проявиха на Australian Open, както и в другите турнири от Големия шлем.




Независимо от ранното отпадане на Димитров на Уимбълдън, той ще се завърне в топ 20 и ще заеме 19-а позиция след края на турнира, заради решението на организаторите да не присъждат ранкинг точки.



Междувременно Виктория Томова постигна победа в първия кръг на Уимбълдън, надигравайки Дария Савил със 7:5, 3:6, 7:5 в мач, продължил 2 часа и 42 минути. Двубоят беше изключително труден, като Томова надви съперничката си, която е 98-а в света, а участва в Лондон с уайлд кард.




За Томова това е втора победа на Уимбълдън и общо втора в турнирите от Големия шлем. В следващия кръг тя ще срещне петата в световната ранглиста Мария Сакари от Гърция



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.