Флуминензе е новият носител на Копа Либертадорес

Свързани новини

06.11.2023 10:25

Флуминензе победи Бока Хуниорс и спечели Копа Либертадорес за първи път

Видян 1581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Флуминензе е новият носител на Копа Либертадорес - най-ценното футболно отличие в Южна Америка. Бразилският тим надигра Бока Хуниорс с 2:1 в драматичен финал, решен след продължения. В редовното време двубоят завърши 1:1.

На трибуните на стадион Маракана в Рио де Жанейро присъстваха 78 838 зрители. Те видяха емоционален финал, в който освен три гола, имаше и два червени картона, както и много спорове. В състава на победителите личат имената на бившите бразилски национали Марсело и Фелипе Мело, като последният, който е на 40 години, е и един от капитаните.

Флуминензе е 11-ият бразилски клуб, който достига до отличието. Освен това за пета поредна година отбор от Бразилия е носител на Копа Либертадорес. Серията започна през 2019 г. с титлата на Фламенго, последвана от две поредни купи за Палмейрас. През миналата година Фламенго отново спечели Либертадорес.

Откакто шампионът в Копа Либертадорес се излъчва в един мач, Флуминензе е първият отбор, който печели трофея на собствения си стадион. Тимът от Рио де Жанейро играе домакинските си мачове на Маракана заедно с три други отбора.
За пръв път в Копа Либертадорес в две поредни години тимове от един град печелят трофея, след като Фламенго е големият съперник на Флуминензе. Това не се е случвало в турнира от 1984-85 г. с поредните титли на аржентинските Индепендиенте и Бока Хуниорс.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв