Свързани новини

05.07.2021 15:55

Джокович стана първият тенисист със $ 150 млн. приходи от наградни фондове

Видян 1221 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новак Джокович стана първият тенисист, достигнал границата от $ 150 млн. долара приходи само от наградни фондове. Сърбинът стигна осминафиналите на Уимбълдън, което значи, че ще вземе поне $ 250 000 от надпреварата.


До началото на турнира Джокович беше спечелил 149 810 010 долара от наградни фондове. За сравнение - Роджър Федерер и Рафаел Надал, които имат по 20 титли от Големия шлем, са взели съответно $ 130,2 млн.  и $ 125 млн.


Далеч назад остава четвъртият по приходи от наградни фондове - Анди Мъри (62 млн. долара).


Джокович, който се бори за 20-ата си титла от Шлема, е тенисистът, възползвал се най-много от постоянно увеличаващите се наградни фондове в последните години. Сърбинът държи рекорда за приходи в рамките на един сезон - $ 21,1 млн. през 2015 г., което е повече, отколкото са били раздадени в целия календар през 1989 г. (АТР  турът беше създаден през 1990 г.). Отделно той изкара поне още толкова от реклама, социални мрежи и др.


За 2020 г. плановете бяха в мъжкия тенис да бъдат разпределени общо $ 159 млн. от наградни фондове, но те бяха променени заради пандемията и много отменени турнири.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.