Борислав Михайлов пред комисията

Свързани новини

23.11.2023 15:51

БФС и аз не може да сме изкупителна жертва на платен протест: Борислав Михайлов

Видян 6409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов заяви, че протестът срещу ръководството на съюза на 16 ноември е бил платен. Според него БФС не може да носи вина за случилото се по улиците. Михайлов беше на изслушване в Комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание. Той отново оправда решението мачът с Унгария да е без публика с препоръка от УЕФА след становище от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).


"БФС не е премествал или затварял стадиони, а е предприел всички възможни действия мачът да се състои и да бъдат предотвратени ексцесиите. УЕФА изрази категорична позиция, че решението мачът да е при закрити врата е било правилно. БФС носи отговорност за случващото се на стадиона, но не и извън него. Да се търси вина в БФС за случилото се на протеста е недопустимо.


Вината е на провокаторите, както и на хората, които са им платили. Името на организатора на протеста е известно. БФС и аз като негов президент не може да се превърне в изкупителна жертва на платен протест. Ние като организатор сме свършили всичко", каза Михайлов.
Той допълни, че при създадената ситуация и "натиск" е горд, че от футболния съюз са успели да спасят човешки животи.


На въпрос дали има данни кой е платил протеста, Михайлов каза: "Все едно не сте виждали платени протести. Има нормални хора, които протестират, има други, които слагат маски и започват с вандалски прояви. Това е хулиганство."


След призивите на част от членовете на комисията да подаде оставка, в края на изслушването Михайлов отговори: "Не виждам защо точно в Народното събрание вие да предизвиквате да си подава оставка човек, който е избран от футболните хора.”







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак