Протестът на СДВР

Свързани новини

22.11.2023 16:25

Полицаи излязоха на протест пред НС в защита на министъра на вътрешните работи

Видян 5313 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицаи излязоха на протест пред Народното събрание. Те заявиха, че протестът им е спонтанен и призоваха да спре да се политизира сблъсъкът с футболните фенове на 16 ноември. Те изразиха подкрепата си към министъра и към пострадалите им колеги по време на сблъсъците с футболните фенове.


"За спонтанната инициатива на колегите разбрах от медиите. Надявам се, че това е подкрепа за МВР като институция. Не бива за пореден път да допускаме МВР да бъде използвано за боксова круша и дъвка на политиците. Искам да успокоя колегите – да работят спокойно, уверено, да вярват в себе си, най-вече да не забравят, че аз съм един от тях и искам да знаят, че за мен е гордост и чест, че аз съм техен министър.", заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Той каза още, че кметът на София Васил Терзиев е съгласувал протеста с футболните фенове без да поиска становище от СДВР.


"Не желаем и категорично се разграничаваме от политизирането на Министерството на вътрешните работи. То беше в някакви допустими рамки, но от няколко дни вече чашата преля. Най-вероятно ще предложим и на СФСМВР да сезира нашите политически партньори - ние сме членове на Европейския полицейски съюз, но няма начин да оставим това заклеймяване на българския служител на МВР да продължава", каза Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.


На протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз пострадаха десетки демонстранти, а задържани бяха 38 души. Полицията дори използва водно оръдие срещу събралото се множество. Появиха се записи, на които ясно се вижда как униформени ритат и удрят с палки в главата паднали протестиращи.


Директорът на СДВР Любомир Николов обясни по време на брифинг, че има шест докладни, "за които може да се твърди, че има евентуални контакти на полицаи с протестиращи". Според него на публикуваните видеозаписи с полицейско насилие били изрязани действията на протестиращите, които палели кофи.





Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 23.11.2023 10:43

    цяла година ще ни занимават с тези простотии, докато държавата потъва и загива индустрия, селско стопанство, това са най-простите мъже на планетата, идеалът им е христо стоичков и гунди, друго няма, толкова глупави и некадърни и затова сме постоянно в някакво робство на по-умни и хитри държави - византийско, турско, американско, сега и натовско и вероятно ще ги засилят да се бият за украйна простите тиквеници

  • 001 Anonimen 23.11.2023 09:03

    Нито едните, нито другите за виновни, че живеем във време на евроатлантически, а не на човешки ценности...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв