Свързани новини

21.11.2023 17:19

800 лв. на провокатор, за да окървави протеста срещу БФС, защо никой не пита истински отговорния главен секретар на МВР?

Видян 10190 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В политическа кампания срещу вътрешния министър, а не срещу истинския отговорник – оперативния шеф на МВР - главния секретар, се превърна отразяването на протеста против ръководството на БФС. Само БНТ показа хвърляните по полицаите едри камъни и късове пътна настилка, бордюри, павета, а също така небезобидни бомбички и друга пиротехника. Предизвикали естествена реакция, която на фона на адреналина от струпването на многолюдна тълпа и агресия, в отделни случаи се изроди в непозволени действия.


Фактът, че повече от половината от пострадалите са полицаи също е показателен, при положение, че по численост униформените са едва една-трета от броя на протестиращите.


МВР вече оповести, че не толерира насилието над мирни граждани, но и над полицаи. За първи път от години самото министерство толкова спешно се задейства по разкриването им. Но и похвали онези свои служители, които с риск за живота си, се изправиха срещу озверяла тълпа от ултраси, които не само плюят и обиждат, но и замерят, взривяват, палят, рушат обществена собственост – законът оправомощава срещу такива ругатели на правовия ред да бъдат предприемани крути мерки.


Правови действия в правова държава. Далеч от осакатяването, ослепяването и други форми на насилие, за които френските полицаи и жандармеристи бяха не порицани, а хвалени от президента Макрон, който не си и помисли да иска оставка на своя вътрешен министър, при протестите на жълтите жилетки в Париж, също използвани и за провокации.


По данни на МВР в основната бойна група протестиращи, уж мирно, е имало немалко платени провокатори, получавали „хонорар” от 800 лв. на глава, за да окървавят протеста.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 23.11.2023 18:38

    А нещо по-конкретно от неизвестния автор!? Така мога да твърдя, че този автор е получил 2000 лв, за да напише тази измислица!

  • 003 Anonimen 23.11.2023 10:59

    супер прости та дрънкат всички ангажирани във въпросното събитие, нямаме се други държавни и столични проблеми

  • 002 Anonimen 23.11.2023 10:02

    в Дряново съсипват завода за ремонт на жп вагони, продължават унищожаването на българската индустрия, тези идиоти се занимават с футболни простотии, това ли е дъжавата, къде е врачанският теменуг шиши, така охвален от доганчо, един от съсипвачите на България, идиотите нямат край

  • 001 Anonimen 22.11.2023 08:31

    Ами да кажат КОЙ плаща тези 800 лева на глава, а не да хвърлят празни обвинения.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак