Националният отбор на България по шахмат за жени победи с 3:1

Свързани новини

15.11.2023 16:50

Българските шахматистки победиха Испания на европейското отборно първенство

Видян 1930 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният отбор на България по шахмат за жени победи с 3:1 Испания в мач от четвъртия кръг на европейското отборно първенство в Будва. Антоанета Стефанова и Виктория Радева спечелиха партиите си, а Нургюл Салимова и Гергана Пейчева направиха ремита. С черните фигури Стефанова победи Марта Гарсия Мартин след 78 хода, а също с черните Радева взе успех срещу Инес Прадо Асебо на 37-ия ход. Нургюл Салимова направи четвъртото си реми на европейското, този път срещу Сабрина Вега Гуриерес. След три победи до момента Гергана Пейчева завърши реми с Ана Матнадзе.


След четвъртия кръг българските шахматистки имат 6 точки, като заемат пето място в класирането и изостават с точка от лидера Франция. В състава на България е и Белослава Кръстева, която не игра срещу Испания.

В предишните кръгове тимът със селекционер Петър Арнаудов победи Турция с 2,5:1,5 точки и завърши 2:2 срещу Унгария и срещу Швейцария.


На европейското първенство участват общо 32 тима. За България това е първо участие след десет години пауза заради хаоса в управлението на българския шахмат. Тимът получи покана за участие от Европейския шахматен съюз (ECU) след избора на Милен Василев за президент на новата федерация - Българската спортна шахматна федерация (БСФШ), която кандидатства за членство и в Международната федерация по шахмат (FIDE).





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.