Свързани новини

11.10.2019 09:10

България излиза в Черна гора за първа победа от година насам

Видян 1995 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният отбор на България по футбол няма победа вече една година. Тази вечер обаче „трикольорите“ имат шанса да прекъснат негативната си серия, пише Gong.bg.

Селекцията на Красимир Балъков гостува на Черна гора в Подгорица, а битката между двата състава е за четвъртото място в  група "А". Това е действителността, след като след първите пет мача взехме едва 2 точки, колкото и днешният им противник. Тимът на Балъков има голова разлика 5:11, а тази на домакините - 3:13 след две равенства и три загуби до този момент в групата.

Търновчанинът пое националите в изключително тежък момент, а проблемите пред него нямат край. Той е в поредица от четири загуби в първите си четири мача. Няма как това да не тежи на него и състава му, който търси и първа победа в Подгорица, където нашите момчета имат две равенства - 2:2 през 2008-а и 1:1 през 2011 година.

"Този отбор има потенциал, а във всеки следващ мач имаме израстване. Нашата цел е през март да бъдем подготвени, за да можем да атакуваме място на Евро 2020 през баражите от Лигата на нациите, ако ни се отдаде възможност. Този сблъсък е за престиж и ние излизаме за победа, като правим във всеки двубой", категоричен е Балъков.

Той обаче е наясно, че трябва да промени цялата отбрана. Трима от четиримата титуляри в последната квалификация на "Уембли" - Николай Бодуров, Страхил Попов и Васил Божиков, са извън сметките за мача поради различни причини. Единствено Антон Недялков ще е титуляр, но този път може да играе централен защитник в тандем с Кристиан Димитров, а може да остане и на позицията ляв бранител. Играчът на Лудогорец със сигурност ще е на терена в шести пореден двубой.


Останалите ще са дебютантът в официален мач - Георги Пашов и получилият първа повиквателна от Бала - Петър Занев. Опитният играч на ЦСКА-София игра за последно в Косово, когато беше краен защитник. Този път той може да бъде в центъра на защитата, ако Недялков бъде оставен на титулярната си позиция. Именно това е последната дилема пред треньорския щаб за отбраната пред Пламен Илиев. Стражът на Лудогорец изигра два силни двубоя през последните 10 дни и ще бъде под рамката на тима за 15-и път в своята кариера.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби