23.03.2019 08:03

България и Черна гора си разделиха точките с 1:1

Видян 1460 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



България стартира с домакинско равенство 1:1 с Черна гора в първата си европейска квалификация в група А за първенството през 2020-а година.

Нашите не се представиха на добро ниво и могат да бъдат доволни от равенството, което дойде от спорна дузпа, реализирана от Тодор Неделев 8 минути преди края на мача. Черногорците откриха с гол на Стефан Мугоша в 5-ата минута на второто полувреме.

Младата надежда на Черно море (Варна) Мартин Минчев направи дебют за мъжкия национален отбор и дори можеше да донесе победата на България, но топката излезе на милиметри в аут.

В 7-ата минута българските футболисти имаха претенции за дузпа, след като удар на Неделев се спря в лакътя на Жарко Томашевич, но френският съдия не реагира. В 18-ата минута гостите едва не откриха резултата, след като Мирко Иванич се възползва от грешка на Бодуров и излезе сам срещу Николай Михайлов. Иванич стреля, но вратарят на България успя да спаси с крак и топката излезе в корнер.аДве минути по-късно и България можеше да открие резултата, след като Васил Божиков стреля с глава, но Фатос Бечирай беше застанал на голлинията и изчисти.

След 20-ата минута българският отбор започна отново да търси пролуки в предни позиции и създаде две добри атаки, които не бяха завършени с точен изстрел от Тодор Неделев и Страхил Попов.

В 50-ата минута черногорците наказаха огромни грешки в левия фланг на защитата на България. Стефан Мугоша елиминира много технично Петър Занев и Васил Божиков и с прекрасен фалцов удар вкара топката до гредата в десния долен ъгъл. Така в трети пореден мач между двата отбора на стадион Васил Левски, в който гостите повеждат. В 60-ата минута черногорците бяха много близо до втори гол, след като трима футболисти си подадоха с едно докосване, а Мугоша отрази към Иванич, чийто диагонален удар по земята почти облиза гредата и излезе в аут. Само минута след това Петър Занев спря самостоятелен пробив на Бечирай, който имаше опция да подаде на други двама свои съотборници, но за щастие на нашия тим прояви егоизъм.

В 69-ата минута българският отбор отправи и първия си точен удар във вратата на гостите, след като Георги Костадинов с глава го нанесе след центриране на Страхил Попов. Само след 7 минути след две мелета се откри възможност и пред Ивелин Попов, който от 6-7 метра опита да вкара, но ритна във вратаря на гостите.

В 80-ата минута съдията Руди Буке от Франция отсъди дузпа в полза на България заради фаул на Владимир Йовович срещу Станислав Костов. Телевизионните повторения показаха, че нарушението е с малко извън наказателното поле, но явно реферът се заблуди. Ентусиазмът на българските национали продължи и в 85-ата минута Страхил Попов отправи мощен удар по диагонала, но мина над вратата.

В 91-та минута младокът Мартин Минчев излезе по диагонала след пас на Занев, откъсна се и стреля мощно, но топката излезе на милиметри в аут. В ответната атака Болиевич излезе сам срещу Михайлов, но българският страж спаси майсторски.
 
Източник:БНР


Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей