Група от над 50 американски жени завежда най-голямото дело в историята на спорта зад Океана

Свързани новини

09.06.2022 15:49

50 гимнастички съдят ФБР за над 1 млрд. долара заради случая с Лари Насар

Видян 4477 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Група от над 50 американски жени завежда най-голямото дело в историята на спорта зад Океана. То ще е за над 1 милиард долара - срещу ФБР и държавата, покривала фактите около секс скандала с доктор Лари Насар в спортната гимнастика в страната. Три от имената са ясни - суперзвездата на световната гимнастика Симон Байлс, Александра Райсман и Макейла Мароуни. И трите са олимпийски шампионки, като Байлс е най-титулуваната състезателка в този спорт изобщо.


 


Делото е пред официално влизане в американския съд, но е готово като обвинителен акт. В него се посочва, че спортните власти в страната, но най-вече ФБР, не са взели никакви мерки и са подценили сигналите, подавани нееднократно от спортистки за действията на Насар. Скандалният специалист по медицина в спорта излежава присъди за общо 175 години в щатски затвор, като бе признат за виновен в блудство и сексуален тормоз и посегателства по над 60 случая с отделни състезателки.


 


Делото срещу него започна през 2015-а, но настоящото обвинение твърди, че ФБР и конкретни негови агенти са имали информация и сигнали за случващото се години по-рано.



"Аз и останалите момичета бяхме предадени от институциите, които трябва да ни пазят в тази страна - се казва в съобщение, разпространено от Мароуни, която уточнява, че говори от името на всички в съдебния иск. Сигурни сме, че единственият път към справедливост е с действия в съда."



След внасянето на обвинението, ФБР ще има 6 месеца да подготви защитата си или да опита да потърси извънсъдебно споразумение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови