16-годишната Мира Андреева добави още една голямо постижение към бързо растящия си списък с такива

Свързани новини

17.01.2024 11:30

16-годишната Мира Андреева разгроми шестата поставена в Мелбърн

Видян 1173 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

16-годишната Мира Андреева добави още една голямо постижение към бързо растящия си списък с такива. Носителката на наградата “Новобранец на годината” за сезон 2023 шокира световната №6 и трикратния финалистка в Големия шлем Онс Жабюр, разгромявайки я с 6:0, 6:2 във втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Така талантливата рускиня записа първа победа над тенисистка от топ 10 в кариерата си.

За последно Андреева игра на “Род Лейвър Арена” във финала на сингъл при девойките преди 12 месеца, когато загуби от своята добра приятелка Алина Корнеева в трисетов маратон, продължил цели 3 часа и 18 минути. Днес обаче тя се нуждаеше от едва 54 минути на централния корт в Мелбърн, за да нокаутира поставената под №6 тунизийка. Жабюр е втората от първите 10 в схемата, която напуска надпреварата след отпадането в първия кръг на шампионката от “Уимбълдън” и 7-а поставена Маркета Вондроушова.


“Бях много нервна преди мача, защото Онс е вдъхновение за мен, заради начина по който играе. В първия сет показах невероятен тенис. Честно казано, не очаквах това от себе си. Просто исках да изляза и за втори път да играя на този голям корт, да се насладя на времето, прекарано там, и аз го направих”, заяви Андреева след успеха си.


16-годишната рускиня за класира за третия кръг на турнир от Големия шлем за трети път в кариерата си. През миналия сезон тя игра 1/16-финал на “Ролан Гарос”, а на “Уимълдън” стигна до 1/8-финалите.

Миналата година тийнейджърката записа 4 загуби срещу тенисистки от топ 10, като спечели сет в два от тези мачове - срещу Коко Гоф на “Ролан Гарос” и срещу Елена Рибакина на “Уимбълдън”.

Жабюр пък отпада във втория кръг на Australian Open за втора поредна година. Миналата тя беше победена от Вонроушова в мач, който също се игра на централния корт. Днес тунизийката направи общо 24 непредизвикани грешки, почти двойно повече от общо 13-те на Андреева. Тя записа също така само 9 уинъра срещу 13 на рускинята.

“Миналата година бях на 15. Тази година мисля, че има голяма промяна в мен и това може да се види на корта”, каза още Мира Андреева.

Тя е втората най-млада тенисистка в “Оупън ерата”, която на турнир от Големия шлем губи три или по-малко гейма срещу опонентка от топ 10. Първата е Йелена Докич, която на “Уимбълдън” през 1999 година елиминира тогавашната №1 Мартина Хингис с 6:0, 6:2.

Снимка: Reuters



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.