Тиара на Великата херцогиня на Владимир от Русия

Свързани новини

17.09.2022 07:15

Вижте ослепителните корони на Кралицата

Видян 6539 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ковчегът на кралицата лежи в състояние на покой, увенчан със спиращата дъха императорска държавна корона, която е носена в деня на коронацията на Нейно Величество.Но това е само една от десетките ослепителни тиари и корони, до които кралицата е имала достъп. Монархът, който почина миналата седмица на 96-годишна възраст, носеше блестящите украшения за глава при важни поводи.


Сред тях са любимата диадема на момичетата на Великобритания и Ирландия, която ѝ е подарена от баба ѝ кралица Мери, и диадемата с диамант, която кралицата често носи по време на пътуването си от и до откриването на парламента още от първата година на управлението си.Не е изненадващо, че в една монархия на повече от 1200 години кралица Елизабет е наследила някои изключителни и безценни бижута. Някои от съкровищата й са направени специално за нея, други са предадени от дълъг род британски монарси или са й подарени. Надникнете в неповторимата кутия с бижута на Нейно кралско височество.


На 1 януари 1967 г. кралицата носи императорската държавна корона заедно с диамантената огърлица, която е носела при коронацията си. Короната е изработена за коронацията на крал Джордж VI през 1937 г. и е украсена с 2868 диаманта в сребърни обкови, предимно с масивна, розова и брилянтна шлифовка, и цветни камъни в златни обкови, включително 17 сапфира, 11 изумруда и 269 перли.



Бирмански рубини


На кралската галавечер в Ковънт Гардън на 30 май 1977 г. кралицата слага корона, изработена от рубини, подарена ѝ от бирманския народ за коронацията ѝ.




Тиара на Великата херцогиня на Владимир от Русия



Диамантената и перлена тиара, носена на 22 май 1978 г. , е известна като тиара на великата княгиня на Русия Владимир, а подходящите огърлица и обеци първоначално са подарък на кралица Виктория. Придружаващата го брошка - панделка от диаманти с перлена капка - е подарена на кралица Мария в деня на сватбата ѝ.


Изработено от прочутата къща Болин, една от най-старите бижутерски фирми в света, за Мария Павловна, съпруга на великия руски княз Владимир, тя е подарено в деня на сватбата ѝ през 1874 г.


Когато избухва революцията, семейството бяга, а короната е изоставена и е изнесена контрабандно от Русия от британски таен агент.


По време на пътуването тя пострадала и трябвало да бъде спасена от Гарард, който я полирал "доколкото е възможно" и заменил два липсващи диаманта за княжеската сума от 26 15 лири стерлинги.



Японският перлен чокър


Този перлен чокър с четири нишки и диамантена висулка е поръчан за кралицата от японското правителство в началото на 80-те години; тук тя го носи на 16 ноември 1983 г. Виждали сме го и върху херцогинята на Кеймбридж.



Корона Аметист Suite of Jewels


Поразителният аметистов комплект на кралицата, който включва диамантена брошка, колие и обеци, е известен като "Crown Amethyst Suite of Jewels" и първоначално е принадлежал на майката на кралица Виктория. Елизабет го носи тук на 26 март 1985 г.



ДИАМАНТЕНАТА  Корона



През 1952 г. , само няколко дни след като се възкачва на трона, кралицата носи короната за официални портрети на Дороти Уайлдинг, която оформя образа на монарха върху милиони пощенски марки от 1953 до 1971 г.


КОРОНА С ОРИЕНТАЛСКИ КРЪГ


Изпъстрена с рубини, кралицата е носила тази корона с ориенталски кръг само веднъж, по време на държавно посещение в Малта през 2005 г. , в съчетание с рубинената огърлица Baring, която купува през 1964 г.



Тя е проектирана от принц Алберт за новата му съпруга кралица Виктория за 860 паунда (което днес се равнява на около 76 000 паунда) през 1853 г. Огромната украса на главата съдържа повече от 2600 диаманта и 11 рубина.


Първоначално рубините са били опали, любими на принц Алберт, но кралица Александра, която наследява тиарата от баба си, ги смята за нещастни и ги заменя.


Тя преминава в ръцете на кралицата майка, когато съпругът ѝ Джордж VI се възкачва на трона през 1936 г. , и става една от двете ѝ любими корони.



Виж още корони тук!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 17.09.2022 16:43

    За разлика от майка си, Крал Чарлз Трети може да се похвали с невероятни рога поставени от Даяна !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.