Първоначално тиарата е сватбен подарък за кралица Мери (тогава принцеса) през 1893 г. , а името ѝ се дължи на факта, че е подарена от Комитета на момичетата на Великобритания и Ирландия за нейната сватба

Свързани новини

29.06.2022 10:00

Вижте безумно скъпите диадеми, притежавани от кралското семейство

Видян 2197 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дойде моментът да спрете всичко и да се запознаете с истинската армия от диадеми на британското кралско семейство: група бижута, които са толкова ценни, че не може да им се определи цена, и толкова стари, че са съществували още преди появата на фотографията. Всички сме виждали Кейт Мидълтън, принцеса Даяна и кралица Елизабет с украшения от скъпоценни камъни, но историите за произхода на тези диадеми са наистина завладяващи.


 


Диадема за момичетата на Великобритания и Ирландия

Първоначално тиарата е сватбен подарък за кралица Мери (тогава принцеса) през 1893 г. , а името ѝ се дължи на факта, че е подарена от Комитета на момичетата на Великобритания и Ирландия за нейната сватба. Кралица Мери го подарява на кралица Елизабет II като сватбен подарък през 1947 г. и е изключително разпознаваем благодарение на честата си поява върху банкноти и марки.




Държавната диадема на Джордж IV


Тази корона е изработена за крал Джордж IV за коронацията му през 1821 г. , носена е от кралица Виктория и кралица Мери и оттогава остава в семейството. Кралица Елизабет II го носи по време на коронацията си и все още го носи, докато пътува към и от държавното откриване на парламента. За ваше сведение, той има скромните 1 333 диаманта, а изработката му струва само 8 216 паунда. Но пак повтарям, това е било през XIX век.




Тиара от бирмански рубин



За сватбения си ден кралицата получава почти 100 бирмански рубина, които през 1973 г. са превърнати в диадема. Тя комбинира рубините с диаманти, изработени от друга разглобена диадема.


 



Диадема с ореол



Тази диадема е изработена от Cartier през 1936 г. и е подарена на кралицата майка от нейния съпруг преди сватбата им. Кралицата майка подарява диадемата на кралица Елизабет II на 18-ия ѝ рожден ден и оттогава тя е носена от принцеса Маргарет (вляво) и Кейт Мидълтън, която я носи по време на сватбата си с принц Уилям. Твърди се, че диадемата има "739 брилянта и 149 диаманта батон".



Ориенталският кръг


Тази деликатна диадема е създадена от принц Алберт за неговата истинска любов - кралица Виктория. Той е бил любим на кралицата майка (вдясно), която го подарява на дъщеря си кралица Елизабет II (вляво).




Бразилската тиара Parure



Бразилия подарява на кралица Елизабет II за коронацията ѝ бижута с аквамарин (небрежно) - затова тя поръчва диадема в тон с тях. Твърди се, че размерът на бижуто е нараснал, когато кралицата е получила още скъпоценности, така че може да се каже, че имам толкова много аквамарин, че той буквално няма да се побере на короната ми.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден