Спиращите дъха въздушни кадри в „Европа отвисоко“ показват по уникален начин как традициите, инженерните постижения  и природните чудеса са оформили облика на континента и изграждат една динамична картина на региона и хората, които го поддържат жив.

Свързани новини

19.09.2022 14:09

Стартира четвъртият сезон на Европа отвисоко по NG

Видян 1223 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

National Geographic отново се отправя на пътешествие в небесата, за да покаже още по-зрелищни въздушни гледки от Стария континент в четвърти сезон на документалната поредица „Европа отвисоко“. Предаването стартира на 18 септември, ексклузивно по National Geographic с епизод, който бе посветен на България и богатата ѝ култура, спираща дъха природна красота и съвременни инженерни постижения. Благодарение на изключително модерна дрон технология и уменията на професионални пилоти, страната ще бъде показана така, както не е виждана досега – през 4-те сезона и чрез историите на различни хора.


Талантливият Владислав Терзийски е основният дрон пилот, участвал в заснемането на частта от поредицата, посветена на красотата на България.  Новият сезон от 6 части на „Европа отвисоко“ ще предложи и впечатляващи гледки към най-атрактивните културни и географски забележителности в Сърбия, Румъния, Шотландия, Дания и Белгия. С помощта на модерна дрон технология зрителите ще бъдат поканени на зашеметяващо визуално преживяване във всяка от тези страни. Спиращите дъха въздушни кадри в „Европа отвисоко“ показват по уникален начин как традициите, инженерните постижения  и природните чудеса са оформили облика на континента и изграждат една динамична картина на региона и хората, които го поддържат жив.


Всеки епизод е фокусиран върху различна европейска страна и така това забележително визуално пътешествие отдава заслуженото както на творенията на природата, така и на човешките истории и инженерния принос, които продължават да са двигател на тези модерни нации. Поредицата ще отведе зрителите и на удивително приключение из Шотландия. Ще прелети над Сейнт Андрюс, където служители се грижат за световноизвестното голф игрище с особено внимание, преди да достигне Източна Лотия, за да разкрие природата в цялата ѝ прелест, докато медоносните пчели пируват с цъфтящия пирен. Проследяваме нов амбициозен инженерен проект за инсталиране на морска турбина на Оркнейските острови, която използва силата на океана за генериране на електричество, и проследяваме как екип от археолози в Глен Коу реконструира традиционна къща на шотландски клан, използвайки местни материали. В новия сезон ще посетим и Дания, където се присъединяваме към любителите на зимните спортове на ски пистата Копенхил в Копенхаген, суха ски писта, построена върху електроцентрала. А в Сърбия ще проследим работата на инженерите, които обновяват речната брегова линия на столицата с нови небостъргачи и други строителни проекти. Пътувайки из Белгия, ставаме свидетели на Фестивала на светлината в Гент (Ghent Light Festival), където артисти от цял свят се събират всяка година, за да разкрасят улиците на града в един от най-големите фестивали на светлината в Европа. Епизод 2: Сърбия –  25.09 от 22 часа, Парк със скулптури – гигантски резбовани паметници, наречени spomeniks, изпълват огромния мемориален парк Kadinjaca, построен в памет на комунистическите партизански бойци, борили се срещу нацистката окупация по време на Втората световна война.


Крепостта Голубац – средновековен укрепен град. Трансформация на градскoтo речно крайбрежие – В Белград се присъединяваме към екип от инженери, обновяващи градската крайбрежна зона на столицата с нови небостъргачи и други строителни проекти. Епизод 3: Шотландия – 02.10  от 22 часа,  Сейнт Андрюс – Поддържане на тревните площи на голф игрище и медоносни пчели, които пируват с цъфтящ пирен в Източна Лотия. Проследяваме как екип от археолози реконструира традиционна къща на шотландски клан в Глен Коу, използвайки местни материали. Морска турбина –  Проследяваме нов амбициозен инженерен проект за инсталиране на морска турбина на Оркнейските острови, която използва силата на океана за генериране на електричество. Епизод 4: Дания – 09.10 от 22 часа, Ски писта върху електроцентрала –  присъединяваме се към любителите на зимните спортове на ски пистата Копенхил в Копенхаген, суха ски писта, построена върху електроцентрала.  Леголенд – Работниците в Леголенд в Билунд са построили миниатюрно селище, изпълнено с най-емблематичните забележителности на нацията.


Стенно изкуство – Художници в град Олборг изрисуват фасади, превръщайки града в жива художествена галерия. Епизод 5: Белгия –  16.10  от 22 часа, Атомиум – Проследяваме работата на чистачи на прозорци, които чрез въжен достъп почистват стъклени панели на брюкселския футуристичен Атомиум –  музей, построен като емблема за световния панаир от 1958 г.  Фестивала на светлината в Гент (Ghent Light Festival) . Епизод 6: Румъния –  23.10  от 22 часа, Реставрация на дървена църква – Реставраторите работят за спасяването на традиционните дървени покриви на църква в подножието на румънските Карпати. Катедрала „Спасение на нацията“ (Catedrala Mântuirii Neamului) - Проследяваме работата на екип от инженери, работещи за спасяването на златните куполи на катедралата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак