И макар че наличността на Daytona "Le Mans" ще бъде ограничена, поне в началото, това е модел от редовно производство, който ще се предлага в търговските обекти и бутиците.

Свързани новини

13.06.2023 13:34

Rolex представи модела Cosmograph Daytona Le Mans

Видян 1544 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като изненада всички с вечния модел 1908, "Bubbles" и "Puzzles", Rolex продължава да прави неочакваното. Пуснат на пазара по случай 100-годишнината на състезанието "24 часа на Льо Ман", Cosmograph Daytona ref. 126529 LN е нов модел, базиран на последното поколение Daytona, представено по-рано тази година.

Но Daytona "Le Mans" не е просто фейслифтиран хронограф, а съдържа cal. 4132. Новият механизъм заменя конвенционалния 12-часов брояч в девет часа с 24-часов регистър в знак на почит към известното състезание за издръжливост, което Rolex спонсорира повече от две десетилетия. Но може би най-актуални за ентусиастите са подциферблатите, които са моделирани по модела на старинния Daytona "Paul Newman".

И макар че наличността на Daytona "Le Mans" ще бъде ограничена, поне в началото, това е модел от редовно производство, който ще се предлага в търговските обекти и бутиците.



Нова Daytona с нов механизъм е голяма новина не защото е значително различна - това все още е много Daytona - а защото Rolex рядко представя нови модели извън годишното изложение за часовници в Швейцария. А когато го прави, часовникът обикновено е изненада в повече от един аспект.

Новата Daytona всъщност е нова, най-вече защото съдържа нов калибър - проста вариация на сегашния механизъм на Daytona, но все пак механично различен. Механизмът отразява инженерния подход на Rolex, който не прави нищо половинчато.

Въпреки че cal.4132 в Daytona "Le Mans" има само седем допълнителни компонента в сравнение с cal. 4131 в стандартния модел, той все пак е нов механизъм, което е много повече от това, което повечето марки правят за възпоменателни издания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци