DB28 поставя много висок стандарт, като претендира, че е най-лекият турбийон в гамата

Свързани новини

17.12.2022 07:50

Най-ценните часовници, носени от богатите и влиятелните

Видян 24731 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато става въпрос за изящни елементи, има толкова много начини да се направи впечатление. Един от начините, по които богатите и известните по света обичат да демонстрират богатството си, е чрез инвестиционни предмети, които могат да вземат навсякъде със себе си. Точно така, става дума за часовници.

Най-емблематичните и ценни часовници, носени от богатите и влиятелните хора, правят много повече от това да показват времето. От скъпоценности до редки находки и всичко останало - тези, които разполагат с цялото си богатство, със сигурност знаят как да харчат парите си разумно.


De Buthane дразни с един от най-леките часовници с турбийон в гамата

Модел: DB28 Tourbillon
Производител: De Buthane
Цена: $206,133


De Buthane е известен с проектирането на някои от най-луксозните дизайнерски часовници в историята, като всеки компонент е проектиран индивидуално. Техният чист, изчистен и стилен подход към изработката на часовници е определил стандарта за много други дизайнери на часовници. DB28 е един от тези примери; с неповторим стил и класически характеристики, той остава един от най-уникалните часовници.


DB28 поставя много висок стандарт, като претендира, че е най-лекият турбийон в гамата. Титанът от клас 5 създава сцената за циферблата, чиито часови маркери са от полирана стомана. Кристалът, който покрива циферблата, е двойно обработен антирефлексен сапфир. Изглежда това е и един от любимите модели в колекцията на американския актьор Робърт Дауни младши.



Source: Watch I love / debethune


Audemars Piguet Royal Oak - ръчният часовник на ценителите на модата


Модел: Royal Oak A-Jumbo series
Производител: Audemars Piguet
Цена: $113 094



Компанията Audemars Piguet е основана през 1875 г. , а седалището ѝ е в Льо Брас, Швейцария. Карл Лагерфелд е творчески директор на Chanel от 1983 г. до смъртта си и е обичал своя Royal Oak A-Jumbo. Като ръководител на такава известна модна организация не е изненада, че той има изключителен вкус, дори по отношение на аксесоарите за китки.


Въпреки че тези часовници се появяват предимно на вторичния пазар, те все още са значими сами по себе си. Със своя елегантен и тънък дизайн Royal Oak е отличен часовник за дискретно допълване на всяка модна визия.


Снабден с неръждаема стомана, сапфирено стъкло и емблематичните 8 винта, този ръчен часовник е от собствена класа.


Един часовник Cartier Crash неотдавна беше продаден на търг за 1,6 милиона долара


Модел: Cartier Crash
Производител: Cartier London
Цена: 500 000 - 800 000 долара



Началото на пътуването на Cartier London в областта на часовникарството е изумило и завладяло въображението на много хора по света. Съществуват слухове за странния дизайн на часовника, като и двата са свързани с инцидент при автомобилна катастрофа. Един от тях е на клиент, който донася часовник за ремонт, след като топлината от автомобилна катастрофа разтопява корпуса в овална форма.


Освен че е водоустойчив, функциите на часовника от жълто злато включват и отчитане на времето. Уникалният дизайн с продълговати циферблати отдавна е тяхна отличителна черта, която много колекционери на часовници не могат да отрекат заради историите. Известно е, че американският певец Кание Уест притежава часовник Cartier Crash, който многократно е показвал в публичното пространство.


Parmigiani привлича вниманието на кралските особи с изискан часовник


Модел: Toric Chronograph
Производител: Parmigiani Fleurier
Цена: 95 000 USD



Някои от най-елегантните дизайни са дело на швейцарските часовникари Parmigiani Fleurier. Те са добре известни с изисканите си часовници и през 2006 г. печелят наградата "Часовник на годината". От само себе си се разбира, че мнозина държат на часовниците си като на световна класа, като дори крал Чарлз III беше видян да носи такъв часовник по време на Royal Ascot през 2019 г.


Конкретният модел на китката на краля вече не се произвежда. Въпреки това по техен вкус се изработват също толкова елегантни часовници. Циферблатът е подчертан с ярки сини стрелки, които показват 3 допълнителни подциферблата. Антирефлексното сапфирено стъкло с корпус от жълто злато и кожени каишки правят този часовник чудесен. Датата може да се забележи между 1 и 2 часа.


Rolex Air-King super precision е класически часовник и любим на Райън Гослинг


Модел: Air-King супер прецизност
Производител: Rolex
Цена: 13 000 USD



Rolex е едно от най-известните имена в цялата хорология. Безспорно свързан с производството на часовници, Rolex може да бъде забелязан от повечето хора, а емблемата с короната му показва връзката му с компанията. Нейният основател създава първия часовник, който се носи на ръката. След основаването на компанията през 1905 г. Ханс Вилсдорф започва да произвежда часовници, осъществявайки мечтите си.


Американският актьор Райън Гослинг е забелязван да носи класическия Rolex в много официални и ежедневни ситуации. Това е любимият му часовник и ние разбираме защо. Този часовник има плексиглас като кристално покритие и гривна от неръждаема стомана. Конкретният Air King има светлокафяв циферблат с арабски цифри, които показват датата и часа.


Виж още тук!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв