НАП успя да продаде къщата за гости на Милко Калайджиев в родопското село Мезек, научи „Телеграф“ от приходната агенция.

Свързани новини

16.11.2023 16:55

НАП продаде къщата ми на цена на панелка: Милко Калайджиев

Видян 4046 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

НАП успя да продаде къщата за гости на Милко Калайджиев в родопското село Мезек, научи Телеграф от приходната агенция

На последния, трети търг, тя бе предложена срещу първоначална цена от 300 000 лева – наполовина на оценката й и от сумата, поискана на първия търг през пролетта. При предишните две наддавания приходната агенция не получи нито една оферта. Но сега, след като по закон първоначалната цена бе намалена на две стъпки, са били подадени цели четири предложения. Сумата вече е платена от кандидата с печелившата оферта. Колко точно е постигнатата на търга цена обаче е данъчна тайна, която от НАП не разкриват. В тайна се държи и купувачът.


Развой

Самият Милко Калайджиев коментира пред „Телеграф“, че научава за развоя на събитията с къщата си от медиите. Той също нямал информация за купувача и платената от него цена. „От 2020 г. спрях да се интересувам, след като видях накъде отиват нещата. Както се казваше по времето на социализма – като се спусне директива от партията, няма какво да се прави“, каза певецът пред вестника ни. Той коментира с горчивина, че политиците, погнати покрай скандала „къщи за тъщи“, в крайна сметка са си спасили имотите и никой не им ги взима. Къщата за гости на Калайджиев изгоря именно покрай този скандал, след като Държавен фонд „Земеделие“ започна проверки на финансирани по линия на Програмата за развитие на селските райони имоти. Държавата поиска от певеца да върне финансирането заради неизпълнен бизнес план, въпреки че неговата къща винаги е била ползвана по предназначение и никога за лични цели. Така в крайна сметка имотът на фолкзвездата се оказа на тезгяха.

Малко

Според Милко Калайджиев цената от 300 000 лева е много ниска. „Знаете ли колко струва един апартамент в квартал в София 87 квадрата – 140 000 евро. А къщата е 340 кв. м разгърната застроена площ. Сега дори с 600 000 лева не можеш да вдигнеш такава къща“, каза той, но призна, че посреща с облекчение края на сагата с имота му.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог