Коя е италианската балерина от Комо?

Свързани новини

26.03.2024 09:03

Коя е италианската балерина от Комо?

Видян 631 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Писателката Сорая Лейн завършва право, но решава, че кариерата на юрист не е за нея и се посвещава на детската си мечта да стане писател. Автор е на съвременна дамска проза и на исторически романи. Живее в малка ферма в родната си Нова Зеландия със своя съпруг и двамата им сина.


„Италианската балерина“ се появява на пазара през 2022 г. и се превръща в световен бестселър, преведен на 20 езика. Лили е изправена на кръстопът в живота си, когато случайно научава, че баба ѝ е родена в „Домът на надеждата“: място, където неомъжените жени, очакващи дете, са намирали подслон и утеха. В красива кутийка с името на баба ѝ, оставена от вече покойната собственичка на дома, Лили намира изписана на ръка рецепта на италиански и стара балетна програма за миланската „Ла Скала“.


Решена да разплете мистерията, младата жена заминава за живописното италианско градче Комо, където ще работи във винарната на семейство Мартинели. Очарователният син на собственика, Антонио, ѝ помага да се разрови в миналото. Докато научава все повече за баба си и самата себе си, тя неусетно се влюбва в Италия, а и в Антонио. Заедно установяват, че рецептата е за сладкиш, който се предлага от поколения в една-единствена пекарна в градчето Алба.


Лили и Антонио заминават за там и се натъкват на сърцераздирателна любовна история, неподвластна на времето и превратностите на съдбата. Разкривайки разтърсващи семейни тайни, Лили се променя, но дали ще се осмели да последва сърцето си и да започне изцяло нов живот?  „Обичам не само да пиша, но и да чета комерсиална литература. В романите си, особено историческите, пиша за силни жени, изпреварили времето си. Надявам се, че читателите ще се влюбят в героите ми и ще се натъжат, когато приключението свърши. Ще се замислят какво са преживели жените в миналото, как се е налагало да се борят със зъби и нокти, за да извоюват, а след това и отстояват правата си, да мечтаят и да сбъдват и най-дръзките си мечти. Но всъщност най-важното за мен е да помогна на хората да избягат от случващото се в живота им и да се насладят на моите истории“, споделя писателката Сорая Лейн.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните