Крал Чарлз  и Камила

Свързани новини

07.02.2024 11:26

Ето каква диета спазва диагностицираният с рак Крал Чарлз

Видян 1804 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отдавна е известно, че Кинг Чарлз спазва изключително строга диета и води здравословен начин на живот, изпълнен с преходи на открито, които му помагат да бъде активен, пише mirror.

На 5 февруари Бъкингамският дворец съобщи, че крал Чарлз е диагностициран с рак и е започнал "график на редовно лечение" на заболяването, поради което за момента ще пропусне "публичните" кралски задължения по съвет на медицинския си екип.


Бивш служител - Джулиан Пейн, който е работил като прессекретар на Чарлз в продължение на пет години - разкри, че сегашният крал предпочита здравословна закуска "със салата от сезонни плодове и семена с чай". Кралят никога не спира да обядва, разкрива Пейн, така че "ранният урок, който научих, когато бях на път с него, беше да закусваш обилно или да носиш със себе си няколко банички, за да се поддържаш".


Пейн също така отбелязва, че работният ден на краля "е бил доста безмилостен", докато е работил за монарха, и това е мнение, което и Уилям, и Хари са повтаряли през годините. В документален филм от 2018 г. Хари разкри, че Чарлз работи толкова до късно, че е известно, че заспива на бюрото си, а Уилям отбеляза, че би се радвал да има малко повече време за семейството с баща си и че той ще забави темпото в даден момент, добавяйки: "Той е най-здравият човек, когото познавам, но също така искам да бъде здрав до 95-годишна възраст."


Пейн обяснява също, че дори и да не обядва, в 13:00 ч. Чарлз спира за ежедневна почивка, за да излезе навън и да се наслади на чист въздух и разходка.

Първата истинска пауза в деня ще бъде в 17:00 ч., когато кралят ще спре за чай - възможност за презареждане, често заедно с кралицата, на сандвичи и парче плодов сладкиш.

Ако нещо остане, след като тортата е била поднесена, то ще бъде поставено в кутия за сладкиши, за да се появи отново на следващия ден и на по-следващия.


През 2021 г. Чарлз признава, че два дни в седмицата избягва стриктно месото и рибата, а в един от тези дни е пълен веган, без млечни продукти.

В изявление дворецът обясни, че Чарлз се надява, че споделянето на диагнозата му "може да подпомогне общественото разбиране за всички онези по света, които са засегнати от рака", а е трудно да се подцени колко много хора засяга ракът. Малцина ще преминат през живота си, без да бъдат засегнати от болестта - Macmillan Cancer Support съобщава, че средно на всеки 90 секунди някой в Обединеното кралство е диагностициран с рак.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.02.2024 16:19

    пълен смях, нищо от тези "здравословни" навици явно не му е помогнало както стана световно известно

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей