Свързани новини

22.12.2021 10:39

Емирът на Дубай в развод за над 1 млрд.лв. с 6-ата си жена

Видян 2251 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това е най-голямото бракоразводно дело в британската юридическа история - споразумение за над 500 милиона паунда, над 1 млрд.лв., с участието на милиардерът и владетел на Дубай и бившата му съпруга, съобщава bbc.com.


Във вторник Върховният съд на Обединеното кралство присъди еднократно споразумение от £251,5 милиона на принцеса Хая Бинт Ал-Хюсеин - 47-годишната дъщеря на бившия крал на Йордания Хюсеин.


Тя е най-младата от шестте съпруги на шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум - мултимилиардерът владетел на Дубай, министър-председател на ОАЕ и влиятелен собственик на конни надбягвания.


Решението предоставя на принцеса Хая суми за покриване на разходите за управление на два имота за няколко милиона паунда - един до лондонския дворец Кенсингтън, както и основната й резиденция в Егам, Съри.


Предвидени са и значителен „бюджет за сигурност“, както и почивки, заплати и настаняване както за медицинска сестра, така и за бавачка, бронирани превозни средства за семейството, както и разходи за поддръжка на различни понита и домашни любимци.


Той също така е присъдил обезпечени плащания от £5,6 милиона годишно на всяко от двете й деца, 14-годишна дъщеря и деветгодишен син. Те трябва да бъдат осигурени с гаранция от £290 милиона.


Тази дългогодишна битка за попечителство хвърли светлината на прожекторите върху обикновено затворения свят на близкоизточните кралски семейства.


Принцеса Хая избяга от Дубай във Великобритания с децата си през 2019 г., заявявайки, че се страхува за живота си, след като разбра, че шейх Мохамед преди това е отвлякъл две от дъщерите си - Шейха Латифа и Шейха Шамса - и ги е върнал обратно в Дубай против волята им.


72-годишният шейх Мохамед, който също е влятелна фигура в света на конните надбягвания, отрече отвличанията - въпреки решението на Върховния съд от 2020 г., според което те по всяка вероятност са верни. Той публикува стихотворение, наречено „Ти живееше, ти умря“, за което се смята, че заплашва принцесата, след като открива, че тя има връзка с бившия си бодигард от британската армия.


Принцеса Хая продължи да получава заплахи, след като се премести във Великобритания, със съобщения, че „можем да се свържем с вас навсякъде“ и оттогава е похарчила огромни суми за сигурност от страх, че децата й ще бъдат отвлечени и върнати обратно в Дубай.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион