Знаете ли, че промени в Закона за енергетиката, влезли в сила на 12 март 2021 година, налагат всички новоремонтирани уреди по радиаторите и водомерите за топла вода да са с дистанционно отчитане?

Свързани новини

03.10.2022 11:50

Знаете ли, че … според закона трябва да подмените уредите за дялове разпределение у дома с дистанционни?

Видян 1140 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Знаете ли, че промени в Закона за енергетиката, влезли в сила на 12 март 2021 година, налагат всички новоремонтирани уреди по радиаторите и водомерите за топла вода да са с дистанционно отчитане?

    Знаете ли, че новите уреди за дялово разпределение, които ще монтирате в дома си, трябва да са одобрени от фирмата за дялово разпределение?

    Вече знаете!

    „Важен елемент, който често се пропуска от хората е, че избират уреди, но не ги съгласуват с топлинния счетоводител, а това е изключително важно! Индивидуалните уреди за дялово разпределение в имотите на клиентите, присъединени към абонатна станция в сграда етажна собственост трябва да се одобрят или най-добре да се поръчат от индивидуалния топлинен счетоводител. Това е необходимо, защото уредите трябва да са съвместими със софтуера, който Вашият топлинен счетоводител използва, за да засича уредите.“ обясни инж. Кремен Георгиев от Асоциация на топлофикационните дружества в България.

    От 1 януари 2027 година всички индивидуални уреди за дялово разпределнение в имотите на клиентите, присъединени към абонатна станция в сграда етажна собственост, е задължително да са с дистанционен отчет. Условието е описано в Преходните и заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за енергийната ефективност.

    „До крайния срок 1 януари 2027 година всички монтирани уреди, които не са с възможност за дистанционно очитане, трябва да бъдат подменени, или да се преустроят така, че да осигуряват възможност за дистанционно снемане на показанията.“ обясни инж. Кремен Георгиев.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Видим напредък ще постигнете с проектите

Видим напредък ще постигнете с проектите, които сте