Свързани новини

14.08.2022 02:08

Парното е гарантирано в София: Фандъкова

Видян 6198 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Отоплителният сезон за София ще бъде осигурен и няма да има недостиг на природен газ. В това ме увери министърът на енергетиката г-н Христов, с когото разговаряхме вчера.  Голямото предизвикателство, за което остава да се намери решение, е цената на природния газ.



Вчера КЕВР утвърди цена от почти 300 лв. на мвтч на природния газ за август. Това е цената, по която „Топлофикация София“ купува газ от „Булгаргаз“, а в същото време продава на своите клиенти топлинна енергия с утвърдена цена на природния газ от 122 лв. Разликата между двете цени носи огромни загуби за дружеството. Само за август от разтворената ножица в цените между „купува“ и „продава“ „Топлофикация“ ще генерира 52 млн. лв. загуба.



Очакванията са до края на годината да се натрупат над половин милиард задължения от разликата между двете цени. Затова е нужно да намерим общо решение с държавата, което да гарантира стабилността на всички стратегически предприятия в енергетиката, защото те са скачени съдове.  Общото решение с държавата е нужно, за да не се допусне ново вдигане на цената на парното за гражданите.



От 1 юли тя вече е увеличена с 40% и ново увеличение е немислимо. То би означавало, че хората няма да могат да плащат сметките си и ще се отказват от парното, което е риск за енергийната система на София", каза пред Нова кметът Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 линч 15.08.2022 12:59

    Необяснимо е, или по-скоро обяснимо е как отговорните държавни институции оставиха тази невзрачна и нефелна селянка да краде на ангро столичани и да унищожава столицата в името на милиардите печалби от далавери. Какво точно трябва да и се случи на тази корумпирана кметица за безобразието, което извърши с театър София и продължава с ремонтите на собствените си ремонти от преди няколко години?! Кой ще плати и възстанови нейните кражби цели 12 г?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес ще се чувствате бодри и готови за подвизи

Днес ще се чувствате бодри и готови за подвизи.