Това не е обикновена купа с фъ.

Свързани новини

24.09.2023 08:00

Златни листа, говеждо месо wagyu, foie gras: Тази разкошна купа фъ струва 170 долара

Видян 18709 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това не е обикновена купа фъ.

Тя се приготвя бавно и се вари в бульон до 48 часа, поднася се с крехки къси ребра и висококачествени съставки като парчета говеждо Wagyu, Фоа гра (гъши дроб) и бръснати трюфели - и се гарнира с ядливо златно листо. За по-голяма плътност се добавя и патешка мазнина.

Цената? Зашеметяващите 170 долара (4,1 милиона виетнамски донга).

А на ден се сервират само пет купички.

"Pho е националното ястие на Виетнам, което се консумира навсякъде и по всяко време на деня... и аз исках да отдам почит с тази нова разкошна версия", казва Ле Трунг, главен готвач в ресторант Oriental Pearl в Хошимин.

Ресторантът се намира в хотел Vinpearl Landmark 81, Autograph Collection, който е най-високият хотел в страната.

Трунг разказва пред CNN Travel, че въпреки че в специалното му фъ са използвани висококачествени вносни съставки, той е следвал традиционния начин на приготвяне - леко варене на кости от мозък, богата волска опашка, пилешки трупове и първокласни къси ребра с подправки като канела и звезден анасон в продължение на два дни, за да се създаде "чудесно дълбок, богат вкус".

"Това е моето преосмисляне на едно от най-популярните ястия в света", казва Трунг за своето кулинарно творение. "Традиционно фъ не се смята за изискано ястие, но ние успяхме да подобрим вкусовете, така че тази версия да има чудесен богат и разточителен вкус."

Добавянето на златните листенца, казва Трунг, е с цел "да се повиши естетическата стойност на ястието ... така че то да не изглежда просто като обикновена купа супа с юфка".


Вероятно едно от най-известните виетнамски ястия, фъ, се консумира сутрин, обед и вечер и се сервира широко в цялата страна в домове, улични сергии и ресторанти.

Въпреки че е обичано и по света, кулинарите и любителите на фъ казват, че скромното ястие с юфка отразява културните, политическите и икономическите промени във Виетнам.

В най-основния си вид то се състои от обикновена оризова юфка в говежди или понякога пилешки бульон, гарнирана с билки и тънко нарязано месо.

Сервира се по уличките и ъглите на виетнамските градове, а типичната купа струва между 1,50 и 3 долара.

В Oriental Pearl купата с разкошно фъ ще ви струва поне 50 пъти повече.


И това не е единственото скъпо предложение в града.

Отличеният със звезда "Мишлен" ресторант Anan Saigon, който също се намира в Хошимин, предлага елитен вариант на фо, използвайки нетрадиционни съставки като хайвер, японско саке, медузи и парчета есетра - на цена от 100 долара, което е изгодно в сравнение с него.

Трунг вярва, че последното му предложение е най-разточителната купа с фъ в света.

"Искахме да издигнем тази кулинарна класика до нови нива на лукс и изтънченост, като същевременно разширим границите на виетнамската кухня", казва Трунг.

"Резултатът е впечатляваща купа с фъ, която остава във вкусовите рецептори и в паметта."


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.09.2023 00:09

    е няма нужда от злато в манджата, денков се е погрижил да ни сервира украински тежки метали и в яденето, и в хляба, дори има и радиоактивни такива - изобщо от алхимици какво да очаква човек освен богата на химикали и дори на насекоми храна

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни