Свързани новини

17.06.2009 14:53

Зюддойче Цайтунг: Братя Галеви - кандидати от пандиза

Видян 1638 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Те са известни и прочути и седят, като предполагаеми босове на подземния свят, в затвора. Но сега брата Галеви желаят да се кандидатират за българския парламент, коментира "Зюддойче Цайтунг".


Те се наричат "Братя Галеви", но всъщност не са биологични братя, а само близки "бизнес партньори". Пламен Галев и Ангел Христов са известни и прочути в България като скандални подземни босове, които в родния си град Дупница, разположен на около 60 км южно от София, контролират местната политика и икономика. Сега двамата бивши полицаи, които прекалено дълго разчитаха на снизходителността на властите, превърнаха във фарс усилията на България да засили борбата срещу корупцията и престъпността: те искат да излязат от затвора, за да се кандидатират за предстоящите български избори на 5 юли.
За кампанията в свободата
Според настоящите закони в България това е възможно, въпреки че кандидатите са могли да извършат сериозни престъпления, като създаване на престъпна организация и изнудване на пари. Пламен Галев и Ангел Христов ще имат право на имунитет по време на кампанията и поискаха своето освобождение. Вчера двамата бяха освободени, за да могат да продължат своите кампании. Христов и Галев бяха признати за кандидати от местните избирателни комисии през отминалите няколко дни. Поддръжниците на Галев събраха 14100 подписа, от които 13 266 са признати за истински. Това показва каква власт имат заподозрените мафиоти. На въпросите на медиите местни жители описват мафиотите редовно като благодетели. Само неколцина храбреци игнорираха насилието на режима. Българското правителство и правосъдие дълго време бездействат, а мафиотите се радват на протекции от най-високо място. През април 2008 г. стана ясно, че предишният вътрешен министър Румен Петков тайно се е срещал с двамата босове. Петков, един от най-влиятелните хора в управляващата Социалистическа партия, беше принуден да се оттегли. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог