Свързани новини

16.06.2009 16:08

Пускат Галеви срещу 100 000 лв.

Видян 1913 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Братя Галеви" ще бъдат освободени от Софийския затвор срещу парична гаранция от по 50 000 лв. Решение за промяна на мярката им за неотклонение "задържане под стража" взе Кюстендилски окръжен съд, съобши БГНЕС.


Мярката гледа председателят на съда Красимир Бамбов. Прокуратурата може да обжалва решението в 7-дневен срок. То се изпълнява незабавно. Кюстендилски окръжен съд ще изпрати запитване до Върховен касационен съд за гледането на делото по подсъдност. "Софийски градски съд гледа делата на хората с имунитет или членове на правителството", коментира съдия Бамбов.
От 00.00 часа на 14 юни Пламен Галев и Ангел Христов са с имунитет като кандидат-депутати, след като бяха регистрирани от РИК, Кюстендил. Прокуратурата обаче отказа да ги освободи от ареста същия ден, тъй като делото срещу тях е в съда. От петък, 12 юни, папките с материалите срещу групата на Галеви пътуваха за съда в Кюстендил, който в крайна сметка е компетентен да гледа делото. Такъв е законът. Градска прокуратура няма да освободи братя Галеви, заяви на 14 юни градският прокурор Николай Кокинов.
Кокинов каза още, че Софийският градски съд е изпратил делото в Окръжния съд на Кюстендил и "там, каквото искат вече да правят". "Градска прокуратура вече е внесла обвинителен акт срещу двамата", допълни той.
Софийска градска прокуратура внесе на 10 юни в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Пламен Галев, за това, че е образувал и ръководил въоръжена организирана престъпна група с Ангел Христов (ръководител на групата след задържането на Пламен Галев), Апостол В. Чакалов и Владимир А. Ангелов. Срещу Пламен Галев са повдигнати обвинения за ръководене на въоръжена организирана престъпна група, изнудване, нанасяне на телесни повреда и др. Обвиненията срещу Ангел Христов са за участие в ръководството на група, която чрез внушаване на страх извлича облаги, изнудване, участие във въоръжена организирана престъпна група.
Пламен Христов и Ангел Галев, известни като братя Галеви без да имат роднинска връзка, са бивши служители на МВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от