Свързани новини

29.10.2013 13:51

Журналисти събраха 25 000 долара за Сноудън

Видян 1206 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Журналистическият фонд за защита на източниците продължава набиране на средства в Интернет за поддръжка на Едуард Сноудън, който разобличи методите за работа на тайните американски служби. Новият сайт планира да продължи разобличаването на спецслужбите и кани всички да се присъединят към това "благородно дело". Идеята бързо набра сила и вече са събрани 25 000 долара, предаде Риа новости.


Описанието на сайта Freesnowden.is гласи, че той е дело на JSPDF (Журналистически фонд за защита на източниците). Организаторите целят да покажат подкрепата си към бившия агент на ЦРУ Едуард Сноудън. Друга задача на сайта е да осигури спазването на правата  на Сноудън, както и неговото право на убежище. Успоредно с това се търси и вниманието към проблемите, които станаха видни след разкритията на Сноудън.  


Сайтът предоставя информация за дейността на Сноудън и дава възможност да се разгледа цялата хронология на събитията от мига на публикуване на тайните документи до щастливата развръзка с гражданството в Русия и срещата с Папата.  


Фондът JSPDF беше създаден през август от британската правна кантора Derek Rothera & Company с цел оказване на юридическа и информационна поддръжка за информаторите на медиите.


По-рано компанията управляваше фонда, подкрепящ Джулиан Асандж, основател на Wikileaks.


Сайтът разчита на своите посетители не само да помогнат финансово на Сноудън. Но и да публикуват сами разобличаващите данни за работата на спецслужбите в своите социални профили. Сайтът планира да организира и мероприятия извън мрежата. А всеки може да подпише петиция и да се включи в митинг да прозрачност на системата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв