Пернишкото село Кладница е откъснато от света. Спешен ремонт на пътя към София и Перник беше спрян, а въпросният път остава затворен, предаде бТВ.


Пътят е пуснат за движение в края на 2020 г., след което има свлачище и по някаква причина реконструкцията на пътя спира.


„През февруари рехабилитацията на пътя, дъждовете и снега доведоха до свлачището. Фирмата, която прави рехабилитацията на пътя, започна да го ремонтира и се работеше допреди месец. От АПИ последно ми казаха, че по пътя в момента се работи, а това не е така“, обясни кметът на селото Васил Мирчев.


Той допълни, че през април са имали среща с Даниел Иваничков, директор "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ и директора на Областно пътно управление – Перник.


„На срещата ни беше заявено, че на 19 септември пътят ще бъде пуснат за ремонт, от месец по него не се работи“, добави Мирчев.


От АПИ казаха за bTV, че свлачището е нова ситуация в ремонта и че „след съгласуване на проектната документация и издаване на разрешително за строеж, ще могат да приключат работите по укрепване на засегнатите участъци“, но срок за това не е даден.


Жителите на селото се заканиха, че ще започнат блокади по главния път, ако реконструкцията не бъде довършена.