Алексей Петров беше убит на 16 август по обяд, докато се разхожда на Витоша, с два куршума – в главата и гърба. При покушението беше простреляна и жената, с която Петров бил в планината.

Свързани новини

20.10.2023 10:23

Жената, простреляна до Алексей Петров, е дала описание на извършителя: Главният секретар на МВР

Видян 624 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жената, която бе простреляна при убийството на бизнесмена Алексей Петров, се възстановява. Оказва ѝ се психологическа помощ. Тя е разпитана няколко пъти.

Дала е достатъчно данни за описанието на извършителя и за неговото поведение по време на стрелбата. Това каза в ефира на bTV главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

На въпрос къде е извършителят той заяви, че предположенията са много – възможно е да е у нас, но е възможно и да не напуснал България.

„Убийството на Алексей Петров е предумишлено, много добре организирано.

Той е с много сериозен бекграунд и в момента продължаваме да изследваме различни етапи от неговия живот“, каза Живко Коцев.

Алексей Петров беше убит на 16 август по обяд, докато се разхожда на Витоша, с два куршума – в главата и гърба. При покушението беше простреляна и жената, с която Петров бил в планината.

Личното кадрово дело на Алексей Петров е разкрито като на член на ръководството на Националния осигурителен институт, представляващ Съюза за стопанска инициатива на гражданите.

Според документите Петров влиза в системата на МВР от 1977 г., когато постъпва в средното милиционерско училище в Пазарджик. Профилиран е в работата на щурмовите групи, изпълнява сложни и опасни задачи. Отличен спортист с черен колан по карате, многократен републикански шампион.

В психологическата му характеристика е определен като целенасочен, принципен човек. Алексей Петров от четвърти клас се явява на всякакви изборни длъжности - отряден председател и комсомолски секретар.

Относно атентата срещу бившия главен прокурор Иван Гешев Живко Коцев обясни, че се работи активно с прокуратурата и с Европол. По това разследване обаче не може да даде абсолютно никаква информация.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв