Свързани новини

25.02.2021 09:56

Зелените коридори за ваксинация са другото име на хаоса: Проф. Чорбанов

Видян 2325 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Той уточни, че в никакъв случай не призовава хората да не се имунизират, но хората трябва да имат информиран избор. Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния, каза в предаването „Тази сутрин“ по бТВ проф. Андрей Чорбанов от Института по микробиология към БАН.


„Зелените коридори“ за ваксинация са другото име на хаоса , коментира пред бТВ проф. Чорбанов. „За пореден път се видя, че корпоративните интереси са доста по-силни от политическите. Фирмата „Х“ казва, че няма да достави ваксината и толкова“, каза той.


Проф. Чобанов заяви, че няма да се ваксинира, защото е прекарал вируса. „Продължавам да твърдя отговорно, че прекаралите заболяването имат изключително траен имунитет срещу вируса. Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния“, заяви проф. Чобанов.


По думите му антителата не са белег за имунитет, а са фактор, че в момента или скоро е имала протичаща инфекция. Той уточни, че в никакъв случай не призовава хората да не се имунизират, но хората трябва да имат информиран избор.


„Най-големият проблем на ваксините на този етап не са страничните реакции, а дали са ефективни и дали работят“, смята проф. Андрей Чобанов.


По отношение на българската ваксина той обясни, че са нужни средства за разширено предклинично проучване, което ще даде възможност и за клинично. За другите ваксини на пазара държавите са инвестирали колосални суми във фирмите производители, които са препокрили предклиничните проучвания, уточни проф. Чобанов.


Според него разхлабването на мерките ще доведе до това, че около изборите ще има висок процент на заразени с коронавирус.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева