Свързани новини

22.02.2021 17:48

Бием AstraZeneca без да сме я изследвали у нас: МЗ

Видян 14190 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Българските здравни власти не са провеждали никакви клинични изпитвания на ваксините, които влизат у нас, сочи отговорът на Министерството на здравеопазването (МЗ) до 19 минути. За разлика от всички други в ЕС и извън него!
Попитахме ведомството на Костадин Ангелов дали има български изследвания в тази насока. Ако няма, то въз основа на какво е дадено разрешението за вноса и прилагането на препарата AstraZeneca например, който беше ограничен в едни и не беше разрешен в други държави?
От МЗ се позоваха на законодателството на ЕС и регламент от 2004г., с който е въведена централизирана процедура за разрешаване за употреба на лекарствени продукти. Съгласно нея даден лекарствен продукт получава зелена светлина от ЕК по предложение на ЕМА след експертна оценка, а разрешението е валидно за всички държави-членки. В текста обаче изрично е упоменато правото и задължението държавите да дават или не разрешение след собствени изследвания като дори са посочени именно ваксините. Ние конкретно попитахме за изследвания на българската агенция, а не за европейската. Иначе казано, от МЗ прехвърлят топката към Брюксел и не поемат отговорност.
Припомняме, че тук няма автоматизъм и централизираното разрешение е валидно само на първи етап, но след това всяка държава дава отделно разрешение и то на база на свои проучвания, каквито се оказа, че нямаме.
Както обясни по-рано президентът на Европейското сдружение на вирусолозите проф.д-р Джорджо Палу: Европейската агенция дава одобрението си за даден препарат, но след това, за да почне да се прилага,  в която и да е страна е необходимо  нейната лекарствена агенция да даде разрешение на база също на отделни изследвания, а не автоматично. Каквото важи за останалите страни в в ЕС, важи и за България. От МЗ се позоваха


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 пунта мара 23.02.2021 15:11

    Някои си мислят, че ваксините са като аспиринчета. Кой ще обясни на тези хора, че никой не знае какви последствия ще има, какви странични и нежелани ефекти и отключване на автоимунни заболявания могат да предизвикат ваксините, след като не са преминали 3-та фаза на проучване? Как ще обяснят факта, че PCR тестове произведени 2017 г се ползват за K19?

  • 005 Anonimen 23.02.2021 08:16

    Най-важното е какво съдържа ваксината - би трябвало да има придружаваща информация за съставките, защото там е заровено кучето.

  • 004 Anonimen 23.02.2021 08:12

    Значи, идеята не е лоша, цели се "световен кошер на съзнанието", hive consciousness, това, преди милиони години, когато сме били чист човешки вид, а не ашладисани маймуняци,всички сме го умеели. Можели сме да комуникираме с мисъл помежду си, т.е. четяли сме мисли, дори от по-големи дистанции - сега го умеят само някои екстрасенси, но при близък контакт.Какви ще бъдат страничните ефекти и как ваксините ще се отразят на различните индивиди, можем само да гадаем.

  • 003 Anonimen 23.02.2021 08:02

    Government Docs From 2002 Reveal 20 Year Plan To ‘Alter Evolution’ With Nanotechnology, The Last American Vagabond Изгледайте си ей т'ва видео + т'ва - World Technology Evaluation Center, Inc. (dba WTEC) Michael Stopa - CEO и кой е Майкъл Стопа

  • 002 Anonimen 22.02.2021 23:59

    За това си сложиха шеф на Агенцията за лекарства анонимна калинка без никаква компетенция и практика, кукла на конци. Кочина...

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец