Свързани новини

20.02.2021 07:02

Заводът от Осемте джуджета е разграбен

Видян 8765 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Заводът Изамет, който стана популярен от разследването на Антикорупционния фонд (АКФ) Осемте джуджета”, е разграбен, съобщи за Свободна Европа адвокатът на бизнесмена Илия Златанов Грета Ганева. “Изнесени са машини, съоръжения. Взели са и шкурката”, каза Ганева.
Историята на Илия Златанов беше разказана в поредица на АКФ. В нея той разкрива схема за изземване на бизнеси с участието високопоставени бивши и настоящи представители на прокуратурата. Според Златанов заводът Изамет е бил окупиран.
Не е ясно кой е изнесъл техниката от предприятието. Според адвокат Грета Ганева то е било охранявано от фирма Делта Гард на Митко Каратиста.
“Те бяха принудени да остъпят, защото ние отправихме многократни искания към тях”, споделя Ганева пред Свободна Европа.
“Те ни отговориха, че имат договор с нас и не могат. Ние твърдим, че нямат. Подадохме иск в съда, с който да бъде установено, че Делта Гард неправомерно охраняват завода и че собственикът не може да реализира правата си. В резултат на това те очевидно са стигнали до извода, че ако има съдебно решение, ще загубят лиценза си”, каза Ганева.
В началото на седмицата Илия Златанов съобщи, че е обявен за издирване по сигнал, че подписът под заповед за уволнение на бивш негов служител е фалшив.
В същото време нито той, нито адвокатите му са търсени през последните месеци във връзка с разкритията му за схемата, описана от журналиста Николай Стайков в четирите епизода на „Осемте джуджета“.

Снимки: Грета Ганева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 така 20.02.2021 10:52

    За такива случаи народа казва. Откъдето дошли- там и отишли. Преведено- един разбойник ограбил друг. Не мога да бъда съпричастен. Местя го.

  • 001 Anonimen 20.02.2021 09:54

    Участвали са бивши и настоящи прокурори, Петьо еврото също от с-мата и частни охранители от приятелския кръг на Борисов. Показателно е, че случайника и неграмотна подлога Манов непрекъснато вкарва закони, с които вкарва частните охранители в съсловието на полицията. Така е в държавата на мафията

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак